Θεοφάνεια 2018 στην Κινέττα

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό και με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε κι εφέτος η τελετή καθαγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα, στην παραλία της Βουλιαγμένης Κινέττας. Πλήθος πιστών κατέβηκαν στην παραλία και μάλιστα αρκετοί τολμηροί βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό. Της τελετής προηγήθηκε θεία λειτουργία η οποία τελέσθηκε στον ιερό ναό Αγ. Παρασκευής Κινέττας χοροστατούντος του πατέρα Μακάριου Σεγρέδου.

Μετά το πέρας της δοξολογίας ο ιερέας δίνοντας αντίδωρο και αγιασμό στους πιστούς ευχήθηκε σήμερα των Φώτων, φως να φωτίσει τις ψυχές και τις καρδιές μας. Έπειτα προσέγγισε την ακτή με φουσκωτό σκάφος και έριξε τον σταυρό στη θάλασσα ενώ περιστέρια πετούσαν στον ουρανό. Εντυπωσιακή ήταν η οργάνωση της τελετής με ιπτάμενες κάμερες και ασύρματα μικρόφωνα.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σ. Κινέττας κ. Δαλάκας, ο πρόεδρος του συλλόγου Αγ. Παρασκευής κ. Μαυρίδης, ο πρόεδρος του συλλόγου ΠΙΚΑ κ. Πούγουνας, μέλη των συλλόγων Αγ. Παρασκευής και Βουλιαγμένης καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button