Ανακοίνωση ΚΚΕ προς το λαό των Μεγάρων

Λαέ των Μεγάρων και της Ν. Περάμου,

Η ζωή μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο κολαστήριο. Δεν μπορούμε πια να καλύψουμε στοιχειώδεις ανάγκες μας. Σαν να μην έφταναν αυτά, καλούμαστε τώρα να πληρώσουμε «έκτακτη εισφορά», ειδικό τέλος ακινήτου, διπλάσια τιμή για πετρέλαιο. Την ίδια ώρα, οι μισθοί μας κοντεύουν να μειωθούν στο μισό. Φοβόμαστε μην αρρωστήσουμε, όχι για λόγους υγείας, αλλά γιατί δε θα ‘χουμε να πληρώσουμε για φάρμακα και νοσοκομεία. Για τους συνταξιούχους σκάβεται ένας σύγχρονος Καιάδας, όπου ο θάνατος θα φαντάζει ως λύτρωση. Στήνεται ένα «νέο» σχολείο πάνω στα ερείπια της Δημόσιας Δωρεάν εκπαίδευσης, όπου οι γονείς θα πληρώνουν από τα βιβλία ως τους δασκάλους και τα παιδιά θα εξοντώνονται για λίγα ψίχουλα γνώσης.

Κι όλα αυτά λένε, για τη «σωτηρία της πατρίδας»! Για να πληρώσουμε το χρέος, να πάρουμε μια δόση ακόμη, γιατί αν δεν την πάρουμε δε θα μπορέσουμε να έχουμε μισθούς και συντάξεις. Λένε πως αν δεχτούμε να θυσιαστούμε-για πόσο άραγε;- θα φύγουμε κάποτε από την κρίση, θα έχουμε ανάπτυξη και θα ζήσουμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα.

Μην πέφτετε στην παγίδα! Μας φλόμωσαν στο ψέμα για να συνεχίσουν να πίνουν στην υγειά του κορόιδου…

·             Ούτε ένα ευρώ από το δάνειο της Τρόικας δεν πάει για μισθούς και συντάξεις. Τα παίρνουν όλα οι τράπεζες και οι επιχειρηματίες. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουν να γλιτώσουν με μικροτραύματα από την κρίση που τους χτύπησε. Μας έχουν ξεζουμίσει μειώνοντας τους μισθούς, πετώντας μας στην ανεργία, κλέβοντας τα ασφαλιστικά μας ταμεία και τα δίνουν όλα σε μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες που μας μιλάνε προκλητικά για «εθνική προσπάθεια»! Μιλούν αυτοί, που δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο, βγάζουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, βάζουν στα καράβια τους ξένες σημαίες και δίνουν δισεκατομμύρια σε ξένα ναυπηγεία για το νέο τους στόλο!

·              Τα μέτρα αυτά και τα άλλα που θα ‘ρθουν δεν παίρνονται για να ξεχρεώσουμε. Προετοιμάζουν το νέο σκηνικό του εργασιακού μας αύριο. Θέλουν την εργατική τάξη εξαθλιωμένη, με μισθούς Κίνας, να δουλεύουμε ώρες ατέλειωτες με 400€ δίχως στοιχειώδη δικαιώματα. Αυτό απαιτεί η ανταγωνιστικότητα κι εκεί θα βασιστεί η μελλοντική τους «ανάπτυξη»!

·

·             Λένε πως δε δουλεύουμε, πως καταναλώνουμε περισσότερα απ’ όσα παράγουμε, πως είμαστε κλέφτες, λαμόγια και παράσιτα. Τότε, ποιοι είναι αυτοί που φτιάχνουν τα σπίτια, τους δρόμους, τις γέφυρες, ποιοι δουλεύουν στα εργοστάσια, ποιοι σκάβουν τη γη, ποιοι κινούν τα καράβια και κυρίως πώς βρέθηκαν 600 δις μόνο στις ελβετικές τράπεζες; Κυριολεκτικά κλέβουνε χρόνια τώρα τον ιδρώτα μας και τώρα ζητούν να πληρώσουμε εμείς το χρέος που αυτοί δημιούργησαν! Γιατί τα δάνεια που έπαιρνε το κράτος δεν πήγαν ούτε για νοσοκομεία ούτε για σχολεία. Στα θησαυροφυλάκιά τους πήγαν και τώρα ζητάνε ακόμα περισσότερα.

·             Η ΝΔ συμφωνεί με τα μέτρα, είναι υπηρέτες του ίδιου αφέντη. Δεν πρέπει να ξεγελαστεί κανένας εργαζόμενος. ΝΔ -ΠΑΣΟΚ είναι πραγματικά η Σκύλλα και η Χάρυβδη. Ο ΛΑΟΣ κέρδισε επάξια ένα «Γ» στην ονομασία του, αφού έχει εξελιχθεί σε ΛΑΓΟΣ του συστήματος. Με τα αντικομουνιστικά του παραληρήματα επιχειρεί να αφοπλίσει το εργατικό κίνημα και σα γνήσιος επίγονος των ταγματασφαλιτών μιλά για μέρες του ’44.

·             Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα σπέρνει αυταπάτες ελπίζοντας σε μια άλλη εκδοχή καπιταλισμού, όπου τα μονοπώλια θα αποκτήσουν ηθική κι όλοι μαζί, εργάτες και αφεντικά θα πίνουν και θα τρώνε σ’ έναν κόσμο δίκαιο κι αγγελικά πλασμένο. «Κουτούτσικη αφέλεια» που έλεγε κι ο Λένιν… Στην πραγματικότητα θέλει μια «αριστερά» που θα χωρούν οι πάντες –ακόμα και το ΠΑΣΟΚ!- και τα πάντα, εκτός από τον αγώνα για το Σοσιαλισμό-Κομουνισμό. Γιατί λοιπόν να μην τον στηρίζει μια μερίδα της αστικής τάξης;

·             Αξιωματούχος της ΕΕ συνέστησε στην κυβέρνηση: «Μη φοβάστε το αυθόρμητο, να φοβάστε το οργανωμένο»! Οι αγανακτισμένοι στις πλατείες, οι μούντζες στον αέρα, τα συνθήματα του «Όλοι ίδιοι είναι» και «Έξω τα Κόμματα και τα συνδικάτα» είναι γεννήματα  του ίδιου του συστήματος στην προσπάθειά του να πνίξει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Τα ενισχύει η αστική τάξη, έτσι ώστε να ελέγξει την αγανάκτηση. Γι’ αυτό χαϊδεύει τα αυτιά των «αγανακτισμένων» και θαυμάζει τους «αγωνιστές της Λιβύης» που «αυθόρμητα» με τη στήριξη του ΝΑΤΟ ρίχνουν τον Καντάφι και ανεβάζουν έναν υπουργό του!  Ένας είναι ο φόβος τους: Να μη μετατραπεί το αυθόρμητο σε οργανωμένη πάλη που θα αμφισβητεί την ίδια την ύπαρξη των μονοπωλίων. Την ίδια την ύπαρξη της εκμετάλλευσης! Οι ίδιοι μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, γι’ αυτό:

·               ΠΡΟΣΟΧΗ: Τις στιγμές αυτές, η στήριξη του ΚΚΕ είναι απαραίτητος όρος για να βγάλει ρίζες το εργατικό κίνημα, να απλώσει κλαδιά μέσα στα εργοστάσια, στα σχολεία, στις σκαλωσιές. Να απαιτήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ την κάλυψη όλων των αναγκών. Να δυναμώσει το ΠΑΜΕ, που σήμερα είναι ο γνήσιος εκφραστής της λαϊκής θέλησης. Που παλεύει στα εργοστάσια, στους δρόμους, στις γειτονιές. Είναι απαραίτητο σήμερα να δυναμώσουν τα σωματεία, να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία των εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων.

·            ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσο η αιτία του κακού δεν εξαλείφεται, άσπρη μέρα δεν πρόκειται να ξημερώσει για τους εργαζόμενους. Είναι τώρα στιγμή να συζητήσουμε κάτω από άλλη βάση. Αφού όσο υπάρχουν μονοπώλια η κατάσταση θα χειροτερεύει για τους εργαζόμενους, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στο να πάμε μπροστά. Αφού η αστική τάξη είναι ανίκανη να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας, ας το κάνουμε εμείς. Κι έτσι πρέπει. Δικές μας οι ανάγκες, δικά μας τα όνειρα, δικό μας και το μέλλον. Η εργατική τάξη μπορεί να χτίσει και θα χτίσει τη δική μας κοινωνία. Ας σηκωθούμε λοιπόν. Εδώ κρίνονται τα πάντα. Πουθενά αλλού.

Το Γραφείο της ΚΟΒ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button