Ανοιχτή επιστολή δημάρχου για το θέμα της μετεγκατάστασης τσιγγάνων

αφορμή το θόρυβο και την παραπληροφόρηση που ανησύχησε την κοινωνία το τελευταίο διάστημα, επιθυμώ να τονίσω και να ξεκαθαρίσω στους πολίτες ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να εγκατασταθούν στην περιοχή Κανδήλι, πληθυσμοί Αθίγγανων είτε από το Χαλάνδρι είτε από οποιαδήποτε άλλη περιοχή. Ταυτόχρονα δεν πρόκειται να υποκύψω στα συμφέροντα και θα ολοκληρώσω τις διαδικασίες κατεδάφισης των παράνομων χτισμάτων στο Βλυχό, αποφάσεις που για πρώτη φορά λαμβάνονται στην ιστορία του δήμου.

Χτυπάμε τις αιτίες της εγκληματικότητας, αναγκάζοντας τους περιφερόμενους Αθίγγανους, οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα και στον τοπικό πληθυσμό των Αθιγγάνων, να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Η διοίκηση του δήμου, αντιμετωπίζει το πρόβλημα και δεν το κρύβει κάτω από χαλί όπως συνήθισαν να κάνουν προηγούμενες διοικήσεις και όπως συνεχίζουν να κάνουν μέλη της αντιπολίτευσης.

Μέχρι σήμερα η διοίκηση έχει ήδη κατεδαφίσει πάνω από 20 παράνομα χτίσματα Αθιγγάνων, τα οποία δεν ανήκαν σε Αθίγγανους Δημότες Μεγαρέων, δεν υπάρχει νομοθεσία που να υποχρεώνει τη μετεγκατάστασή τους και ως συνέπεια οι συγκεκριμένοι Αθίγγανοι εγκατέλειψαν την περιοχή μας.

Η διοίκηση είναι αναγκασμένη να επαναλάβει και να καταστήσει σαφές, ότι η πρόταση για το Κανδήλι τέθηκε υπό διαβούλευση, όπως απαιτεί η Δημοκρατική Λειτουργία ενός δήμου και η Κοινωνία των Πολιτών, μετά από εμπεριστατωμένες και πολύωρες συζητήσεις του Δημάρχου και των Τοπικών Συμβουλίων με φορείς και πολίτες, την απέρριψε. Η διοίκηση ανταποκρινόμενη στη Δημοκρατική Λειτουργία της κοινωνίας αποδέχθηκε το αποτέλεσμα της διαβούλευσης και είναι έτοιμη να προτείνει νέα τοποθεσία για την μετεγκατάσταση των Αθίγγανων, την οποία σύντομα θα θέσει υπό την κρίση των Πολιτών.

Αυτές είναι οι εξελίξεις και σας διαβεβαιώνω πως οτιδήποτε άλλο αποτελεί παραπληροφόρηση, προσπάθεια κάποιων να συνεχίσουν να δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου και αποπροσανατολίζει από τα πολύ σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες. Από αυτή την υπόθεση που απασχόλησε για πολλές ημέρες την τοπική κοινωνία προκύπτουν κάποια σημαντικά ζητήματα.

Το πρώτο ζήτημα αφορά τον τρόπο που λειτουργούν οι εκπρόσωποι της κοινωνίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον τρόπο που διεξάγεται η συζήτηση. Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο οι ανώνυμοι λιβελογράφοι και οι συκοφάντες του διαδικτύου να ανάγονται από τμήματα της αντιπολίτευσης ως οι φορείς της υπέρτατης αλήθειας.

Ανώνυμοι συκοφάντες έχουν αυτο-ανακηρυχθεί ως οι τιμητές των πάντων, οι υπέρτατοι κριτές οι οποίοι βλέπουν τα επιχειρήματά τους να χρησιμοποιούνται χωρίς αιδώ από εκλεγμένους.

Κάποιοι μπροστά στο πιθανό πρόσκαιρο πολιτικό κέρδος, δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τη συκοφαντία, την παραπληροφόρηση και την σπίλωση συνειδήσεων προκειμένου να κερδίσουν κάποιες ψήφους. Το έκαναν και στις προηγούμενες εκλογές με κατάπτυστα φυλλάδια στους δρόμους εναντίον του προσώπου μου. Τώρα φαίνεται ότι έχουν εξελιχθεί και σπιλώνουν συνειδήσεις διαδικτυακά!

Δεν αντιλαμβάνονται ότι με αυτό τον τρόπο πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται, ξεθεμελιώνουν το οικοδόμημα της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενισχύουν την αποπολιτικοποίηση, δημιουργούν ένα αίσθημα απέχθειας απέναντι στην πολιτική και στρώνουν το έδαφος για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Ως Δήμαρχος προσωπικά, θεωρώ απόλυτο καθήκον μου την υπεράσπιση της πολιτικής, τη δημιουργική αντιπαράθεση, την επωνυμία στο δημόσιο διάλογο και τη στήριξη των δημοκρατικών θεσμών.

Σε αυτό το κλίμα της παραπληροφόρησης, της εμμονής στην ανούσια λεπτομέρεια και στο ψέμα κινήθηκαν -δυστυχώς– και δύο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας οι οποίοι προτίμησαν, πριν από κάθε συζήτηση και επεξήγηση, να ανεξαρτητοποιηθούν.

Δε γνωρίζω κατά πόσο μπορούν δύο ήδη ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι να ανεξαρτητοποιηθούν, αλλά θέλω να τονίσω ότι τόσο ο κ. Ρήγας όσο και η κα Ψαρουλάκη θα έπρεπε να επιδείξουν μεγαλύτερη ψυχραιμία και τους καλώ να επανεξετάσουν τα επιχειρήματά τους, να μιλήσουν με τους πολίτες, να προσπαθήσουν να δουν τη συνολική εικόνα και να σταματήσουν να εκτίθενται.

Ως Δήμαρχος της πόλης και επικεφαλής του συνδυασμού της πλειοψηφίας τονίζω ότι και οι δύο αποτέλεσαν προσωπική επιλογή τόσο στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, όσο και στις θέσεις των Αντιδημάρχων, τις οποίες υπηρέτησαν.

Πάγια θέση μου είναι να τιμώ και να σέβομαι τους συνεργάτες μου ακόμη και όταν πρόκειται για πρώην. Θέλω όμως ταυτόχρονα να σημειώσω ότι η ανοχή στα ψεύδη και την παραπληροφόρηση έχει και τα όριά της. Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω ότι αυτή την περίοδο της χειρότερης κρίσης που έχει βιώσει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, το έργο της διοίκησης μας συνεχίζεται.

Η προέγκριση της δημοπράτησης του έργουΚατασκευή Δικτύου Ακαθάρτων της Πόλης των Μεγάρων, έργα Β’ Φάσηςαποτελεί πλέον πραγματικότητα. Άμεσα προχωράμε στη δημοπράτηση και την έναρξη κατασκευής αυτού του πολύ σημαντικού έργου, ώστε να αποκαταστήσουμε μια αδικία που γίνεται μέχρι σήμερα εις βάρος συνδημοτών μας, που στερούνται αυτό το πολύ μεγάλο έργο υποδομής.

Η διοίκηση μας συνεχίζει το έργο της απερίσπαστη και κάνει πράξη τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Για εμάς δεν υπάρχει προεκλογική περίοδος, υπάρχει μόνο δουλειά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Τους αθεράπευτους συκοφάντες με τη ξύλινη γλώσσα της αντιπολίτευσης τους αφήνω στην κρίση του λαού των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Αυτοί μιλούν με τη λάσπη και τη συκοφαντία, εγώ μιλώ με τα ΈΡΓΑ ΜΟΥ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button