Αγώνας Οδικής Ασφάλειας από την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Α.Ο. Κούρος

Σας ενημερώνουμε ότι  θα διοργανωθούν 3ήμερες εκδηλώσεις με θέμα την οδική ασφάλεια στα Μέγαρα στις 8-10 Μαΐου 2015. Αποφασίσαμε να διοργανωθούν την συγκεκριμένη ημερομηνία διότι έτσι εντάσσονται χρονικά στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας.

 

Συγκεκριμένα η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Α.Ο. Κούρος με την στήριξη του Δήμου Μεγαρέων, αλλά και άλλων κρατικών, εθελοντικών και μη φορέων (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος – ΟΜΑΕ, Λέσχη Μοτ/τών Μεγάρων, Σώμα Ελλήνων προσκόπων- Σώμα Ελλήνων οδηγών, Εμπορικό Σύλλογο Μεγάρων  κ.α.) διοργανώνει 3ήμερες εκδηλώσεις με θέμα ''Ο Αγώνας της Οδικής Ασφάλειας για το παιδί''.

 

Την 1η ημέρα (Παρασκευή 8-5-2015) θα δοθούν 800 παιδικά ποδηλατικά κράνη σε 800 μαθητές της ΣΤ' Τάξης Δημοτικών σχολείων της περιοχής των Μεγάρων αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτ. Αττικής. Η εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα πρωινές ώρες (10.00-12.00) στο Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων, όπου παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

 

Απογευματινές ώρες (15.00-20.00) θα απαγορευθεί η κίνηση των οχημάτων (εκτός ποδηλάτων) εντός του κεντρικού δρόμου των Μεγάρων και θα κινούνται μόνο ποδήλατα . Στο χώρο αυτόν θα τοποθετηθούν  ''εκπαιδευτικά''  περίπτερα τα οποία θα στελεχωθούν από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών σχολείων με θέμα που θα αφορά στην οδική ασφάλεια . Σε κάθε περίπτερο τα παιδιά-μαθητές θα μπορούν να ζωγραφίσουν , να χρωματίσουν, να απαντήσουν ερωτηματολόγια , να εκπαιδευτούν σωστά στα πλαίσια της οδηγικής συμπεριφοράς και άλλα.

 

Την ίδια ημέρα και ώρα 19.30 θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με θέμα την  ''Ασφάλεια των παιδιών -το σημερινό  οδικό δίκτυο της χώρας μας''.

 

Τη 2η ημέρα, Σάββατο (9-5-2015)  και ώρες 10.30-13.30 στη κεντρική πλατεία των Μεγάρων θα πραγματοποιούνται κατασκευές και δράσεις από διάφορους φορείς με θέμα την οδική ασφάλεια και θα απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου από μέλη του συλλόγου μας .

 

Την 3η ημέρα, Κυριακή (10-5-2015) θα λάβει χώρα ο 10ος Ποδηλατικός Γύρος των Μεγάρων, με εκκίνηση στα γραφεία του συλλόγου.  Στο πέρας του ποδηλατικού γύρου θα κληρωθούν Δώρα στους συμμετέχοντες και θα λήξουν οι 3ήμερες εκδηλώσεις οδικής ασφάλειας .

 

Αποφασίσαμε να προσφέρουμε δωρεάν ποδηλατικό κράνος διότι : 

  • Τονίζουμε την αναγκαιότητα χρήσης του κράνους ασφαλείας 
  • Προωθούμε την χρήση ποδηλάτου ως το φιλικότερο μέσο μεταφοράς για το περιβάλλον
  • Με τον τρόπο αυτό θα συμμετέχουν ενεργά και οι γονείς στο θέμα της  πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων
  • θα αφυπνίσουμε κρατικούς φορείς για το μείζον αυτό κοινωνικό πρόβλημα
  • θα ενημερωθούν γενικότερα οι πολίτες για τους τρόπους πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων . 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button