Αγκυροβόλιο πλοίων στον Κόλπο Μεγάρων

Μετά από συνάντηση μεταξύ του δημάρχου και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Αθ. Χριστόπουλου αποφασίσθηκε να μην γίνει καμία περαιτέρω ενέργεια σε ό,τι αφορά την υπογραφή υπουργικής απόφασης για τον ειδικό κανονισμό λιμένος, και συγκεκριμένα για τον κανονισμό αγκυροβολίας στον Κόλπο Μεγάρων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος γνωστοποίησε στον γενικό γραμματέα το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχή του Κόλπου Μεγάρων αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερης αξιοποίησης και μάλιστα τουριστικής ανάπτυξης στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο το οποίο εκπονείται αυτή τη στιγμή από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής (ΟΡΣΑ).

Παράλληλα ο δήμαρχος γνωστοποίησε στον συνομιλητή του ότι η θαλάσσια περιοχή στην περιοχή Κατσούλη Μανδράκι έχει χωροθετηθεί από το υπουργείο πολιτισμού και τουρισμού ως καταφύγιο ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών.

Οι δύο αυτές παράμετροι, μετά από διαλογική συζήτηση κρίθηκαν και από τις δύο πλευρές (δήμος και υπουργείο) ως απαγορευτικές για οποιαδήποτε εξέλιξη καθορισμού αγκυροβολίου στην θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Μεγάρων.

Επίσης έγινε γνωστό ότι το θέμα του αγκυροβολίου θα επανασυζητηθεί μετά από 3 μήνες αφού έχουν ολοκληρωθεί και τεκμηριωθεί πλήρως οι λόγοι που το απαιτούν, δοθέντος ότι στατιστικά τους προβλήτες πετρελαίου των ΕΛΠΕ και φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας προσεγγίζουν 3-4 πλοία τον μήνα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button