Ο Θέογνις πάει θέατρο στην παράσταση: «Το Ημέρωμα της Στρίγγλας»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων “Ο Θέογνις” σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση “Το Ημέρωμα της Στρίγγλας” σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και πρωταγωνιστές τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Μαρία Ναυπλιώτου, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

 

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται έξοδα μεταφοράς).

 

Λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 17:30 από τα γραφεία του συλλόγου στην Κεντρική πλατεία.

 

Κρατήσεις Θέσεων

6932620451 Μαρία Προίσκου

6972058918 Μαρία Τζίτζη

email (NEO): [email protected]

Facebook: Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων, “Ο Θέογνις”

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Μπατίστα έχει δυο κόρες, τη μεγαλύτερη Κατερίνα και την Μπιάνκα. Πολλοί άντρες θέλουν να κατακτήσουν την καρδιά της Μπιάνκα και ζητούν το χέρι της, αλλά ο Μπατίστα είναι ανένδοτος. Θα παντρευτεί μόνο αν βρεθεί γαμπρός για την κακότροπη, δύστροπη και οξύθυμη Κατερίνα, την οποία δε θέλει κανείς να παντρευτεί.

 

Μέχρι, βέβαια, τη στιγμή που εμφανίζεται στην πόλη ο Πετρούκιος, ένας άντρας ευγενικής καταγωγής, ο οποίος βάζει στοίχημα με τον εαυτό του να εξημερώσει την Κατερίνα, να την κατακτήσει και να την παντρευτεί, κάτι που κανείς άλλος δεν έχει τολμήσει να κάνει.

 

Παράλληλα, τρεις άντρες κονταροχτυπιούνται για την Μπιάνκα, ενώ δυο υπηρέτες στήνουν τα δικά τους κωμικά παιχνίδια… Κάπως έτσι ξεκινά ένας «πόλεμος» αισθημάτων, φύλων και απόψεων, που καθρεφτίζουν τις αντιλήψεις της εποχής.
«Το ημέρωμα της στρίγγλας» είναι μια από τις πρώτες κωμωδίες του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και από τις δημοφιλέστερες όλων των εποχών. Μέσα από την ξεχωριστή πλοκή σκιαγραφείται γλαφυρά ο «πόλεμος» δυο ερωτευμένων ανθρώπων, που μέσα από πολλές καταστάσεις και στάδια, ανακηρύσσουν θριαμβευτή τον έρωτα!

 

Θέατρο: Βρετάνια

Συμπρωταγωνιστούν: Γιώργος Ψυχογιός, Μένη Κωνσταντινίδη, Στέλιος Ιακωβίδης, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Νούσης, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας.

ΔΤ_3_ΤΟ_ΗΜΕΡΩΜΑ_ΤΗΣ_ΣΤΡΙΓΓΛΑΣ_05012016

Παρόμοια άρθρα

Back to top button