Αφού πρώτα τα ψήφισαν, τώρα μαλώνουν ποιος είναι πιο ευαίσθητος!

Συνεχίζει τον καταστροφικό μνημονιακό κατήφορο στον οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου. Έτσι, μετά την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και το ξεπούλημα των τραπεζών – μέσω της «ανακεφαλαιοποίησης» – στα «κοράκια» των αγορών, τώρα ετοιμάζεται να επιτεθεί στο ασφαλιστικό και τις συντάξεις με σκοπό να τις καταστήσει, όπως οι δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές επιβάλλουν, ένα αντίδωρο για τους απόμαχους της εργασίας. Διαβλέποντας, όμως, πως οι αντοχές και της κοινωνίας, αλλά και των βουλευτών που την στηρίζουν τελειώνουν και είναι πολύ πιθανό το…ατύχημα, έβαλε μπροστά το νέο παλιό κόλπο της «εθνικής συναίνεσης» με τα λοιπά μνημονιακά συνεταιράκια – ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι – μαζί με τα οποία ψήφισε το καλοκαίρι το 3ο και καταστροφικότερο μνημόνιο. Μάλιστα, στην ομολογουμένως αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλλει η ομάδα του Μαξίμου να κρατηθεί στην εξουσία, βρήκε έναν απρόσμενο (;) και…Λεβέντικο σύμμαχο στην Ένωση Κεντρώων, τον οποίο ετοιμάζεται να καταστήσει κυβερνητικό εταίρο, όπως ο πρωθυπουργικός μέντορας Φλαμπουράρης αφήνει να εννοηθεί!

 

Φυσικά, τα υπόλοιπα κόμματα του μνημονιακού τόξου καθόλου άμοιρα ευθυνών δεν είναι. Αυτά κυβέρνησαν τη χώρα για 40 χρόνια κι αυτά της έφεραν στο χάλι που έχει περιέλθει. Απλώς, βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία των «καλών μαθητών» Τσίπρα – Καμένου και τη χρησιμοποιούν σαν τη δική τους κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Ο λαός, όμως, έχει πια καταλάβει το μνημονιακό παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη του και δεν τους εμπιστεύεται.

 

Την Πέμπτη στις 3 του Δεκέμβρη όλοι μαζί, συνδικάτα, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες και μαθητές – φοιτητές βγαίνουμε στους δρόμους δίνοντας δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις και τις πορείες της μεγάλης Πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

 

Η Λαϊκή Ενότητα θα βρίσκεται εκεί δίπλα σε αυτούς που αγωνίζονται, δίπλα σε αυτούς που παλεύουν!

 

Όλοι στην Απεργία Της 3ης Δεκέμβρη

 

Στους δρόμους δίνουμε τις απαντήσεις, στους δρόμους βρίσκουμε το δίκιο!

 

Για την τελική δικαίωση – Για το ΟΧΙ που δεν ηττήθηκε

Παρόμοια άρθρα

Back to top button