Γ. Κώτσηρας: «Με την ένταξη έργων στο «Αντώνης Τρίτσης» η κυβέρνηση προωθεί έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας»

Την ένταξη προς χρηματοδότηση 98 νέων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 257 εκατ. ευρώ, στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Με δελτίο τύπου ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Γιώργος Κώτσηρας, αναφέρει πως σε ό,τι αφορά ειδικότερα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, στο αναπτυξιακό πρόγραμμα εντάχθηκε το έργο αστικής αναζωογόνησης «Νέα διαμόρφωση και ανάπλαση περιοχής Μεγαρέων και περιοχής Ακρογιάλι», προϋπολογισμού 8.451.319,82 ευρώ, που αφορά σημαντικές βιοκλιματικές παρεμβάσεις.
Η πράξη αποτελείται από τρία (3) Υποέργα:

– «ΝΕΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ» (6.530.000,00 €), η οποία αφορά στην ανάπλαση του κέντρου της πόλης των Μεγάρων και τη διαμόρφωση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της πόλης. Η μελέτη παρεμβαίνει σε έναν άξονα και έναν μεγάλο δακτύλιο που περικλείει το ιστορικό, αρχαιολογικό, διοικητικό, εμπορικό και τέλος κοινωνικό κέντρο της πόλης.

– «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ» (1.915.243,82 €), η οποία αφορά στην ανάπλαση της περιοχής Ακρογιάλι της Νέας Περάμου, η οποία περιλαμβάνει τη νέα διαμόρφωση του παραλιακού οδικού άξονα και των κύριων καθέτων αξόνων.

– «Υπηρεσίες σύνταξης φακέλου αίτησης χρηματοδότησης» (6.076,00 €).
Σχετικά με τη θετική αυτή εξέλιξη για τον Δήμο Μεγαρέων, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε:

«Το έργο αστικής αναζωογόνησης που αφορά την ανάπλαση της περιοχής του κέντρου της πόλης των Μεγάρων και της περιοχής Ακρογιάλι στη Νέα Πέραμο θα συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, μέσω παρεμβάσεων και έργων υποδομής που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου Μεγαρέων.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, για τη στενή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αυτοδιοικητικών φορέων της Δυτικής Αττικής και των τοπικών κοινωνιών».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button