Αίτημα Γρ. Σταμούλη για άμεση βοήθεια πυρόπληκτων του Δήμου Μεγαρέων

Προς ΑΑΔΕ, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Βουλευτές της επικράτειας

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, με επιστολή του στον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή ζητεί να βοηθηθούν άμεσα οι πυρόπληκτοι της περιοχής του Δήμου, όπως πληροφορεί με σχετικό δελτίο τύπου το οποίο στη συνέχεια ανεφέρει:

Οι πυρόπληκτοι της περιοχής του Δήμου Μεγαρέων διαμαρτύρονται έντονα ότι η κεντρική Διοίκηση κωλυσιεργεί την χορήγηση της δικαιούμενης κρατικής συνδρομής καίτοι εγκαίρως έχουν υποβληθεί όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, γνωρίζοντας το πρόβλημα θέλοντας να ενισχύσει την προσπάθεια των συμπολιτών πυροπλήκτων της καταστροφικής πυρκαγιάς της 20ης Μαϊου 2021, έστειλε σχετική επιστολή στον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή με κοινοποίηση στον κ. Τριαντόπουλο, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα την Κρατική αρωγή, και στους Βουλευτές της περιοχής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργο Κώτσηρα Υφυπουργό Δικαιοσύνης, στον κ. Θανάση Μπούρα Αντιπρόεδρο της Βουλής, στον κ. Βαγγέλη Λιάκο Γραμματέα της Βουλής των Ελλήνων και στον κ. Γιώργο Τσίπρα, για να παρέμβουν και να συνδράμουν στην άμεση λύση και τακτοποίηση του προβλήματος.

Ο κ. Σταμούλης στην επιστολή του αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Διοικητά,
Σας ενημερώνουμε, ότι καθημερινά δεχόμαστε έντονες διαμαρτυρίες και παράπονα πυρόπληκτων της περιοχής μας, οι οποίοι ενώ έχουν υποβάλει εγκαίρως αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr για χορήγηση δικαιούμενης κρατικής συνδρομής, μέχρι σήμερα δεν έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί τους με την προκαταβολή δικαιούμενης κρατικής αρωγής, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις – διαβεβαιώσεις για άμεση στήριξή τους.

Μάλιστα υπογραμμίζουν με ιδιαίτερη έμφαση, ότι νιώθουν παραγκωνισμένοι ως πυρόπληκτοι Δυτικής Αττικής και επισημαίνουν με ξεχωριστή πικρία και αγανάκτηση ότι επιδεικνύεται γι’ αυτούς άνιση μεταχείριση έναντι πυρόπληκτων άλλων «προνομιούχων» περιοχών, που ήδη έχουν ικανοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι υπέστησαν, αντίστοιχες καταστροφές σε πολύ μεταγενέστερο ως γνωστό χρόνο.

Συμμεριζόμενοι τις διαμαρτυρίες των πυρόπληκτων της περιοχής μας, παρακαλούμε θερμά, όπως οδηγήσετε τις αρμόδιες υπηρεσίες για άμεση διευθέτηση του σοβαρού αυτού κοινωνικού προβλήματος , δεδομένης και της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης, στην οποίαν έχουν περιέλθει οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Με την βεβαιότητα της άμεσης διευθέτησης του σοβαρού αυτού κοινωνικού προβλήματος που αποτελεί άλλωστε για την Α.Α.Δ.Ε θεμελιώδη στόχο εδραίωσης εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας της με τους πολίτες, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button