Ο Γρ. Σταμούλης για τη Διεθνή Ημέρα μείωσης φυσικών καταστροφών

«Χρειάζονται σχέδιο, δράσεις και μέτρα από την πολιτεία, για τη μείωση των φυσικών καταστροφών»

Δελτίο τύπου από τον Δήμο Μεγαρέων επισημαίνει ότι η 13η Οκτωβρίου κάθε χρόνου έχει καθιερωθεί ως διεθνής ημέρα μείωσης των φυσικών καταστροφών.

Ενόψει λοιπόν της ημέρας ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Αυτήν την ημέρα, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, επέλεξα για να συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη ώρα 11:00, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο (ΣΤΟ) του Δήμου Μεγαρέων, για να κάνουμε απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου και να σχεδιάσουμε πώς θα αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενα έντονα φυσικά φαινόμενα τον χειμώνα.

Προφανώς χρειάζεται η συνδρομή της πολιτείας με σχέδιο, δράσεις και συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν και εάν είναι δυνατόν να μειωθούν οι φυσικές καταστροφές. Σε ό,τι αφορά το Δήμο μας είμαστε σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρεια Αττικής, Πυροσβεστική, Στρατό, Εθελοντικές ομάδες για να προετοιμαστούμε και να αντιδράσουμε αποτελεσματικά σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από την προστασία των πολιτών, της περιουσίας τους και του περιβάλλοντος σε ότι αφορά την απειλή από τις φυσικές καταστροφές (Φωτιές, πλημύρες, σεισμοί κλπ.).

Απευθύνουμε αυτήν την ημέρα αλλά και κάθε ημέρα κραυγή αγωνίας προς την πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε ΑΜΕΣΑ να κινητοποιηθούν και να φροντίσουν, ώστε να κλείσουν οι πληγές από τις πλημμύρες και τις φωτιές, που έπληξαν το Δήμο μας τα τελευταία χρόνια και να ολοκληρωθούν τα έργα, (Αντιπλημμυρικά, Αντιδιαβρωτικά, καθαρισμός Ρεμάτων), για την θωράκιση των πολιτών από άλλες θεομηνίες».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button