Στο συνέδριο Restart mAI City ο Γ. Σταμούλης & ο Ι. Πολυχρόνης

Στα Τρίκαλα για το συνέδριο «Restart mAI City» βρίσκεται ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικής και Τουριστικής Ανάπτυξης, Ηλεκτροφωτισμού, Σχεδιασμού και Συντήρησης Πρασίνου Ιερόθεος Πολυχρόνης.

Το 1ο συνέδριο για τη δημιουργία μιας έξυπνης και βιώσιμης πόλης είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων και του e-trikala ΑΕ και πραγματοποιείται από τις 26 μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου στα Τρίκαλα.

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι, να έρθει σε επαφή το σύνολο των νέων Δημοτικών Αρχών της χώρας, με τις υπάρχουσες πολιτικές και με άμεσα εφαρμόσιμες και λειτουργικές τεχνολογικές λύσεις, προκειμένου να αναπτύξουμε πόλεις πιο φιλικές, λειτουργικές, σύγχρονες και ασφαλείς. Υπολογίζεται ότι συμμετέχουν 400 αιρετοί από Δήμους όλης της χώρας.

Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας βρέθηκαν το τριήμερο 26 – 28 Σεπτεμβρίου 2019, με δικά τους έξοδα ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και ο Αντιδήμαρχος Ιερόθεος Πολυχρόνης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Συνέδριο με θέμα «τη δημιουργία μιας Βιώσιμης και Έξυπνης πόλης», που έλαβε χώρα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να έρθει σε επαφή το σύνολο των νέων δημοτικών αρχών της Ελλάδας, με τις υπάρχουσες πολιτικές και με άμεσα εφαρμόσιμες και λειτουργικές τεχνολογικές λύσεις, προκειμένου να αναπτυχθούν πόλεις πιο φιλικές, λειτουργικές, σύγχρονες και ασφαλείς.

Στην έναρξη του Συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και ο κ. Κώστας Σκρέκας, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ συμμετείχαν πολλοί Δήμαρχοι της χώρας ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Αθηναίων Κωνσταντίνος Μπακογιάννης και Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν πολλά και σημαντικά όπως η Προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των τοπικών πόρων, η προαγωγή της διαφάνειας και του συμμετοχικού σχεδιασμού στη λήψη αποφάσεων, η αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων και της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς, η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη, η αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των μορφών αστικής φτώχειας και η μείωση των ανισοτήτων, η ενίσχυση της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, η κινητικότητα στις έξυπνες πόλεις, οι έξυπνες πόλεις και τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και η δημιουργία μίας βιώσιμης πόλεις με την αξιοποίηση των τεχνολογικών υποδομών.

Οι εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από ειδικούς επιστήμονες και εκπροσώπους διαφόρων επιστημονικών φορέων και καινοτόμων επιχειρήσεων και εκπροσώπους της Κυβέρνησης όπως η κα Αντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Τ., η Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών πόρων, ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & απλούστευσης διαδικασιών, ο Δημήτρης Σκάλκος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) και ο κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, Υφυπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, είχε επαφές και συζητήσεις με πολλούς συνέδρους και ιδιαίτερη συνάντηση με το Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Ο κ. Σταμούλης δήλωσε:
«Ήταν ένα πολύ χρήσιμο, εποικοδομητικό και σημαντικό συνέδριο. Όσα αναπτύχθηκαν εκεί από τους εισηγητές και όσα παρουσιάστηκαν, είναι σίγουρο, πως θα ωφελήσουν στη λήψη καλύτερων αποφάσεων για την μελλοντική πορεία του Δήμου μας προς την σύγχρονη εποχή.»


Παρόμοια άρθρα

Back to top button