Συνάντηση Θ. Μπούρα με αντιπροσωπεία Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Βιετνάμ

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Αθανάσιο Μπούρα και μελών της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, τους βουλευτές κ.κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη και Αναστάσιο Χατζηβασιλείου με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης του Βιετνάμ.

Οι δύο αντιπροσωπείες συναντήθηκαν με στόχο να ενισχύσουν τις καλές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και για να συζητήσουν θέματα της επικαιρότητας.

Καίρια σημεία της συνάντησης αποτέλεσαν ο τρόπος λειτουργίας των δύο κοινοβουλίων, οι οικονομικο-εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και ο τουρισμός. Συζητήθηκαν ακόμη, εκτενώς, οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να τονωθούν περαιτέρω οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ. Από την πλευρά της, η Ελληνική Αντιπροσωπεία επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημιουργίας ομάδας φιλίας των δύο χωρών. Τέλος, από κοινού οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία για την ολοκλήρωση των δύο συμφωνιών που εκκρεμούν, τη Διμερή Ναυτιλιακή Συμφωνία και τη Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Βιετνάμ, Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, κύριο Νγκουέν Βαν Γιάου, να προσκαλεί τον κύριο Μπούρα να επισκεφτεί τη χώρα του.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button