Ομόφωνα αρνητική απόφαση του ΟΛΕ για τη μεταφορά LNG από το Πέραμα Μεγάρων

Όλο το χρονικό της παράστασης διαμαρτυρίας στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνος [βίντεο]

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ΔΣ του ΟΛΕ αποφάσισε ομόφωνα αρνητικά για τη μεταφορά LNG με βυτιοφόρα οχήματα από τη νήσο Ρεβυθούσα μέσω του πορθμείου Περάματος Μεγάρων, λόγω του ότι ο προβλήτας του Περάματος δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας.

Την είδηση επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας Γιώργος Κουμπέτσος με ανάρτησή του:

Εν τω μεταξύ το MegaraTv βρέθηκε από νωρίς έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνος (ΟΛΕ), καθώς είχε προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων, επικεφαλής και αιρετοί συνδυασμών, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι Δήμαρχοι, εκπρόσωποι Σύλλογων κατοίκων και λιγοστοί κάτοικοι.

Αναρτήθηκε πανό κατά της μεταφοράς LNG με βυτιοφόρα μέσω του πορθμείου Περάματος Μεγάρων και δόθηκαν δηλώσεις έκφρασης εναντίωσης και διαμαρτυρίας από τους παριστάμενους αιρετούς και μη.

Κατόπιν κρίθηκε σκόπιμο να γίνει παρέμβαση στο ΔΣ του ΟΛΕ, που κλήθηκε να αποφασίσει ημέρα Τετάρτη 30 Αυγούστου, για το αν θα επιτραπεί η μεταφορά με βυτιοφόρα από το Πέραμα Μεγάρων, από το σώμα των διαμαρτυρομένων και με ειρηνικό τρόπο απαιτήθηκε τρόπον τινά η παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Μεγαρέων στις αρχικές τοποθετήσεις του ΔΣ, ούτως ώστε να ακούσουν και τις αντιρρήσεις τους.

Είναι βέβαιο και πρέπει να ειπωθεί ότι τόσο ο CEO (διευθύνων σύμβουλος), Απόστολος Καμαρινάκης, όσο και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Κουμπέτσος, επέδειξαν συμπεριφορά συνεργασίας και άκουσαν τους προβληματισμούς, τις εύλογες ανησυχίες και τα όσα είχαν να καταθέσουν οι παριστάμενοι.

Όλοι όσοι έλαβαν τον λόγο εξέφρασαν δίκαιες αντιρρήσεις, καθώς κοινός τόπος λογικής απεδείχθη η ανεπαρκής κατάσταση του πορθμείου Περάματος να «φιλοξενήσει» τέτοιου είδους δραστηριότητες, όσο δεν πληροί ούτε κατ΄ελάχιστον τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας.

ρεπορτάζ Α. Μπακαούκας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button