Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης 5 ατόμων που δρούσε κυρίως σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Εξαρθρώθηκε σπείρα εγκληματικής οργάνωσης από το τμήμα της Ασφάλειας Μεγάρων, που αποτελούνταν από πέντε άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν. Τα μέλη της ήταν ένας 33χρονος, δύο 27χρονοι, ένας 18χρονος κι ένας 36χρονος με βαρύ ποινικό παρελθόν και στενούς συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς.

Στα τέλη Μαΐου ενώθηκαν σαν εγκληματική οργάνωση και δραστηριοποιούνταν κυρίως σε κλοπές και διαρρήξεις κατοικιών. Οι περιοχές που δρούσαν ήταν τα Άνω Λιόσια, ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα, η Μαγούλα, αλλά κυρίως τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος.
Στόχος τους ήταν διάφορα τιμαλφή, χρήματα και κάποια ηλεκτρονικά είδη και η συνολική ζημιά των κλοπιμαίων είναι πάνω από 210.000€.

Κατά την τέλεση των πράξεών τους δρούσαν από 3 έως 5 μέλη με συγκεκριμένη μεθοδολογία. Υπήρχε ένας τσιλιαδόρος, οι μπουκαδόροι που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορούσαν γάντια καθώς και οδηγοί διαφυγής.

Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν 2 οχήματα υψηλών επιδόσεων τα οποία όταν εκτίθονταν στις αστυνομικές αρχές τα αδρανοποιούσαν, ενεργοποιώντας καινούρια νεοαποκτηθέντα. Κατά την τέλεση των κλοπών και των ληστειών έβγαζαν την μπροστινή πινακίδα ή τοποθετούσαν κλεμμένες.

Οι ώρες δράσης τους ήταν κυρίως βραδινές κατά το χρονικό πλαίσιο των αλλαγών των περιπολιών της αστυνομίας.
Κύριοι στόχοι τους ήταν κατοικίες στον αστικό ιστό που δήλωναν άνετη οικονομική κατάσταση και εισέρχονταν σε αυτές παραβιάζοντας τη θύρα ή τις μπαλκονόπορτες, κυρίως κατά την απουσία των ενοίκων.

Στα σπίτια που υπήρχε σειρήνα την έβγαζαν και την τοποθετούσαν σε κουβά με νερό.
Για τη μεταφορά των κλοπιμαίων χρησιμοποιούσαν μαξιλαροθήκες τις οποίες μετέτρεπαν σε σάκους μεταφοράς.
Σε περιπτώσεις που έρχονταν σε επαφή με τους ενοίκους ή τις αστυνομικές αρχές δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία.

Σε έρευνες σε οικείες ύστερα από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε Ασπρόπυργο και περιοχές των Μεγάρων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 2 εξ αυτών ενώ σε έρευνες που έγιναν σε οικείες όλων των εμπλεκομένων βρέθηκαν αξεσουάρ, κοσμήματα, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα και οχήματα. Τα τελευταία κατασχέθηκαν και μέρος των κλοπιμαίων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους παθόντες.

Ένας από τους συλληφθέντες ήταν κάτοικος Μεγάρων (27χρονος) ο οποίος είχε βαρύ ποινικό παρελθόν και ήταν βαθιά εμπλεκόμενος και βασικός σύνδεσμος για τα τοπικά χτυπήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η προανάκριση έγινε στο Τ.Α Μεγάρων.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 27 κλοπές και 3 ληστείες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button