Τώρα: Χωρίς φιάλη οξυγόνου το ασθενοφόρο του δήμου

Από την παράταξη Τώρα λάβαμε την παρακάτω επιστολή σχετικά με το δημοτικό ασθενοφόρο και μια σημαντική έλλειψη που έχει:

Καμιά φορά, απλά και ίσως τυχαία περιστατικά που συμβαίνουν στις πόλεις των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, μπορούν να βγάλουν στην επιφάνεια τραγικές ελλείψεις, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα αυτούς που διοικούν σήμερα το Δήμο Μεγαρέων.

Κατά την διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στα Μέγαρα, γίναμε όλοι μάρτυρες ενός τραγικού συμβάντος, όταν συμπολίτης μας που βρίσκονταν λίγα μέτρα πίσω από την εξέδρα των επισήμων, έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε.

Ευτυχώς, ο συμπολίτης μας, στην ατυχία του στάθηκε τυχερός, καθώς άμεσα έσπευσαν για να του παράσχουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες πέντε (5) συμπολίτες μας ιατροί, ενώ ειδοποιήθηκε και έφτασε με καθυστέρηση το Δημοτικό ασθενοφόρο, το οποίο κατά την διάρκεια της παρέλασης έπρεπε να βρίσκονταν τουλάχιστον στον Δημοτικό χώρο στάθμευσης.

Όμως ως έκπληξη αλλά και διαπίστωση όλων, το Δημοτικό ασθενοφόρο δεν διέθετε φιάλη οξυγόνου!

Δεν διέθετε δηλαδή αυτό που εκείνη την στιγμή χρειάζονταν, ώστε ο ασθενής να μεταφερθεί με μεγαλύτερη ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων για περαιτέρω εξετάσεις.

Έλλειψη τραγική, την στιγμή που μια φορητή φιάλη ιατρικού οξυγόνου διασωστικού τύπου κοστίζει περίπου 300 ευρώ!

Ευτελές ποσό για τον Δήμο Μεγαρέων, την στιγμή που πρόκειται για υλικοτεχνικό εξοπλισμό που σε πολλές περιπτώσεις σώζει ανθρώπινες ζωές.

Θεωρούμε πως η αξία της ζωής των δημοτών μας είναι ανεκτίμητη, όπως και η υγεία που αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο.

Γι’ αυτό και πρέπει τα Δημοτικά ασθενοφόρα να είναι εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε στα επείγοντα περιστατικά η διακομιδή των ασθενών αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων για τις πρώτες βοήθειες, και εάν έπειτα χρειάζεται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία με την συνοδεία ιατρού, να γίνεται με ασφάλεια.

Ως Δημοτική Παράταξη, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε δημόσια τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Σταμούλη για αδράνεια, την στιγμή που (δυστυχώς γι’ αυτόν), μια φιάλη οξυγόνου κοστίζει όσο 100 λίτρα χρώματος με το οποίο έδωσε εντολή να βαφτούν τα κράσπεδα για την ημέρα της παρέλασης!

Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου, πιστεύοντας πως «το πάθημα θα γίνει μάθημα» στην διοίκηση, ώστε να μην αναγκαστούμε να επανέλθουμε.

Η Ομάδα Επικοινωνίας του συνδυασμού «Τώρα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button