Γ. Μαρινάκης: Διάνοιξη παραλιακού πεζόδρομου στη Σχ. Πυροβολικού

Ο τ. Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μεγαρέων, κ. Γιάννης Μαρινάκης, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα των φονικών πλημμυρών στη Νέα Πέραμο και σε σχέση με το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, εδώ και σχεδόν 4 χρόνια, – όταν στις 16/4/2014 το ΓΕΣ απέστειλε στον τ. Δήμαρχο θετική απάντηση για τη διάνοιξη του πεζόδρομου παραλιακά της Σχολής- δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα σε σχέση με την εξέλιξη αυτού του πολύ σημαντικού έργου, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό ΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο.

Με την επιστολή αυτή ο κ. Μαρινάκης ζητάει από τον Υπουργό να δώσει εντολή να εφαρμοστεί άμεσα η από 16/4/2014 θετική απάντηση του ΓΕΣ, ώστε να παραχωρηθεί άμεσα το τμήμα κατά μήκος της ακτογραμμής στο δήμο Μεγαρέων και με τις απαιτούμενες άδειες να ξεκινήσει άμεσα αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την κοινωνία της Νέας Περάμου.

Ακολουθεί η επιστολή,

 

Προς                                                                        ΜΕΓΑΡΑ 29/1/2018

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ

Κον Παναγιώτη Καμμένο                                        Κοιν.:

ΑΝΑΠ/ΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΑ

Κον Δημήτριο Βίτσα

 

Θέμα: «Διάνοιξη παραλιακού πεζόδρομου στο στρατόπεδο¨ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ¨ για την ασφαλή διακίνηση μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα της Νέας Περάμου»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε στην πόλη της Νέας Περάμου υπάρχει η Σχολή Πυροβολικού, η οποία αποτελεί φυσικό εμπόδιο μεταξύ του κεντρικού αστικού ιστού και του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου και Λυκείου της Νέας Περάμου.

Οι μαθητές αναγκάζονται να διανύουν μια αρκετά μεγάλη απόσταση από τις οικίες τους μέχρι το σχολικό  συγκρότημα, βαδίζοντας καθημερινά επί της κεντρικής λεωφόρου, η οποία είναι η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου(ΠΕΟΑΚ).

Ο κίνδυνος τον οποίο διατρέχουν τα παιδιά καθημερινά κατά τη βάδιση τους από τα διερχόμενα οχήματα, πολλά από τα οποία είναι βαρέα, είναι τεράστιος.

Ως Δήμαρχος κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο(1/1/2011 – 31/8/2014) είχα αγαστή συνεργασία τόσο με τους Διοικητές της Σχολής Πυροβολικού, όσο και με την ηγεσία του Υπουργείου και από κοινού προχωρήσαμε στην επίλυση του μεγάλου αυτού προβλήματος για την κοινωνία της Νέας Περάμου.

Έτσι μετά από πολλές συσκέψεις και την ανάλογη αλληλογραφία λάβαμε με το αρ. πρωτ. Φ.913623/4/394014, Σ. 780 έγγραφο την θετική απάντηση από το αρμόδιο γραφείο του ΓΕΣ(Δ/ΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ 1ο ΓΡΑΦΕΙΟ/β), σύμφωνα με την οποία η Σχολή μας παραχωρούσε στο νότιο τμήμα μια λωρίδα  πλάτους 3 μ. δια επιχώσεως τμήματος του θαλάσσιου χώρου κατά μήκος της ακτογραμμής με την υποχρέωση του δήμου να χτίσει μαντρότοιχο ύψους 0.5μ. από την πλευρά της Σχολής και να τοποθετήσει από πάνω συρματόπλεγμα αμερικανικού τύπου ΝΑΤΟ, ύψους 2.5 μ.

Οι πρόσφατες φονικές πλημμύρες στη Νέα Πέραμο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση ενός μεγάλου τμήματος του μαντρότοιχου ο οποίος εφάπτεται της ΠΕΟΑΚ, δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και κινδύνους στη διέλευση των μαθητών από τον ελάχιστο χώρο που απομένει μεταξύ μαντρότοιχου και εθνικής οδού.

Επειδή το έγγραφο της Σχολής Πυροβολικού είναι πλήρες, καλύπτει και τις δυο πλευρές (Σχολή Πυροβολικού και δήμο Μεγαρέων) και βρίσκεται σε ισχύ, παρακαλώ πολύ όπως με εντολή Σας επισπευτούν οι διαδικασίες για τη διάνοιξη το πεζόδρομου, νοτίως της Σχολής Πυροβολικού, με όλες τις επισημάνσεις του αρμόδιου γραφείου του ΓΕΣ, ώστε να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία της Νέας Περάμου.

Σε αναμονή της άμεσης ανταπόκρισης Σας,

Διατελώ μετά τιμής

                                            ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

                                              Ιατρός – Γενικός Χειρουργός

                                                   Δημοτικός Σύμβουλος

                                                 Τ. Δήμαρχος Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button