Αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων ελαιόδεντρων από τους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας

Στο πλαίσιο της κοινωνικής συνεισφοράς και της αλληλοστήριξης μεταξύ των δημοτών, ο Δήμος Μεγαρέων αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την συγκομιδή από οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, του καρπού όσων ελαιόδεντρων παραμένουν αναξιοποίητα, λόγω αδυναμίας των ιδιοκτητών τους.

 

Αντί ο καρπός κάθε δένδρου ελιάς να πηγαίνει χαμένος, ή να συλλέγεται παράνομα από επιτήδειους που κερδοσκοπούν, είναι προτιμότερη η συγκομιδή των ελαιών από τους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας, συντεταγμένα και με την σύμφωνη γνώμη του κάθε ιδιοκτήτη.

 

Για τον σκοπό αυτό, όσοι ιδιοκτήτες ελαιόδεντρων δεν σκοπεύουν να συλλέξουν τις ελιές κατά την επερχόμενη συγκομιδή του 2015 και επιθυμούν να επιτρέψουν αυτό σε κάποιον συμπολίτη που έχει οικονομική ανάγκη, καλούνται να ενημερώσουν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων, κ. Γιώργο Μιχάλαρο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα νόμιμης αξιοποίησής τους, από όσους έχουν ανάγκη.

 

Βεβαίως αυτό δεν έχει καμιά επίπτωση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ελαιόδεντρων.

 

Απλά δίνεται η δυνατότητα να μην πάει χαμένος ο καρπός, όσων ελαιόδεντρων παραμένουν αναξιοποίητα κατά το 2015 και μόνον.

 

Παράλληλα, καλούνται όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να αναλάβουν οι ίδιοι την συγκομιδή ασύλλεκτων ελαιών για το 2015, να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων, κ. Γιώργο Μιχάλαρο.

 

Η τελική επιλογή θα γίνει με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Γραμματεία Δημάρχου, στο τηλέφωνο 22960-81841.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button