Πρόγραμμα Διανομής Τροφίμων σε άπορους δημότες από τον Δήμο Μεγαρέων

Ο Δήμος Μεγαρέων, στα πλαίσια της κοινωνικής μέριμνας και στήριξης των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, ξεκινά Πρόγραμμα Διανομής Τροφίμων σε άπορους δημότες.

 

Η περίοδος εφαρμογής του Προγράμματος θα διαρκέσει από τις αρχές Ιουλίου 2015, έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2020.

 

Κατά την πρώτη φάση του προγράμματος θα γίνεται διανομή τροφίμων σε άπορα άτομα και κυρίως οικογένειες απόρων με παιδιά. Σε δεύτερη φάση, θα παρέχονται συνοδευτικά μέτρα για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν υλικές στερήσεις και το φάσμα της φτώχειας.

 

Οι ωφελούμενοι θα επιλεγούν σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια (ΦΕΚ 1066/τ.Β΄/05-06-2015).

 

Οι αιτήσεις των ωφελουμένων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, είτε μέσω του Δήμου Μεγαρέων, είτε ιδιωτικά με χρήση των κωδικών “TAXIS”.

 

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων θα είναι διαθέσιμη στις αρχές Ιουλίου 2015, μέχρι 26 Αυγούστου 2015.

 

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)”.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε  στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Πλούτωνος 3 στα Μέγαρα, ή στα τηλέφωνα 2296029018 και 2296029078, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button