Παρεμβάσεις για την καθημερινότητα

Σε σειρά παρεμβάσεων, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, έχει ρίξει το βάρος η διοίκηση του δήμου. Έτσι αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαρινάκης έδωσε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών στους δρόμους, οι οποίες επιδεινώθηκαν μετά τις μεγάλες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν πολύ μεγάλα και αν σκεφτούμε ότι η έκταση του δήμου είναι τεράστια (340.000 στρέμματα) η αντιμετώπιση τους καθίσταται ακόμα δυσκολότερη. Για το λόγο αυτό ο δήμος απέστειλε έγκαιρα έγγραφο στο Υπουργείο Μεταφορών (ΥΠΟΜΕΔΥ) με το οποίο αναλύει τις ζημιές των οδοστρωμάτων που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες θεομηνίες και ζητάει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 300.000 ευρώ, όπως ορίζεται από το νόμο, για την άμεση αποκατάσταση τους. Παρόλα αυτά και παρά τις πολύ μεγάλες περικοπές που υπέστη ο προϋπολογισμός (19.000.000 ευρώ μείον), η άμεση αντιμετώπιση και αποκατάσταση των φθορών των οδοστρωμάτων αποτελεί για τη διοίκηση άμεση προτεραιότητα.

Συνεργεία του δήμου βρίσκονται καθημερινά σε πολλά σημεία της διοικητικής περιφέρειας και στις δύο μεγάλες πόλεις, καθώς και στους οικισμούς, ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι φθορές με τη βοήθεια των καιρικών συνθηκών. Οι εργασίες αυτές θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη αποκατάσταση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button