Διαμαρτυρία τσιγγάνων στην αστυνομία: ‘Φοβόμαστε να πάμε στα σπίτια μας’

Έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων είναι συγκεντρωμένοι εδώ και περίπου δύο ώρες (16-9-2015, 22:45) περισσότεροι από 50 Τσιγγάνοι, κάτοικοι της περιοχής του Βλυχού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εγκληματικότητα και το καθεστώς φόβου κάτω από το οποίο ζουν στον καταυλισμό των Μεγάρων.

 

Μπορεί το σκηνικό πολέμου με τους συνεχείς πυροβολισμούς να έχει τελειώσει εδώ και δύο εβδομάδες, ωστόσο οι δράστες παραμένουν ελεύθεροι και όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, συνεχίζουν ανενόχλητοι να κλέβουν και να απειλούν.

 

Εμείς οι ίδιοι έχουμε κάνει μηνύσεις σε αυτούς που μας ενοχλούν καθημερινά και ενοχλούν και τους πολίτες των Μεγάρων“, δηλώνουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ρομά Μεγάρων, “και το αποτέλεσμα είναι αυτοί οι 10-20 άνθρωποι που εγκληματούν να μας απειλούν πως αν δεν πάρουμε πίσω τις καταθέσεις και τις μηνύσεις θα μας σκοτώσουν“.

 

Να έρθουν όλοι οι Μεγαρίτες που έχουν αγανακτίσει με την εγκληματικότητα να ενωθούν μαζί μας αν θέλουν πραγματικά να λυθεί το πρόβλημα και για εμάς και για όλη την πόλη“, δηλώνει αγανακτισμένος ο πατέρας ενός 19χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά τις ημέρες των πυροβολισμών και κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. “Αυτή τη στιγμή, έχουν πάει στο σπίτι μου και απειλούν τον ανάπηρο αδερφό μου“, συμπληρώνει ένας άλλος. 

 

Οι Τσιγγάνοι, δηλώνουν στην Αστυνομία πως φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους καθώς δε θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτούς που τους απειλούν και ζητούν τη συνδρομή των αστυνομικών για την ασφάλειά τους. Λένε πως θα μείνουν και όλο το βράδυ αν χρειαστεί και πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

 

Δουλεύουμε, κάνουμε εμπόριο πουλιών σε όλη την Ελλάδα και φοβόμαστε να αφήσουμε πίσω τις γυναίκες και τα παιδιά μας“, λέει χαρακτηριστικά ένας από τους διαμαρτυρόμενους.

 

Διαβάστε επίσης: 

Στο Στάδιο Μεγάρων μεταφέρθηκαν οι τσιγγάνοι για διανυκτέρευση

Αποχωρούν προσωρινά από το Στάδιο οι τσιγγάνοι, αλλά δεν επιστρέφουν στο Βλυχό

Παρόμοια άρθρα

Back to top button