4ος Βυζαντινός Αγώνας 50χλμ: Ρεκόρ συμμετοχών – Γεγονός εξωστρέφειας των Μεγάρων

Ύστερα από 3 χρόνια απουσίας ο Βυζαντινός Αγώνας 50χλμ επέστρεψε στο καλεντάρι των υπεραποστάσεων και όπως αποδείχτηκε όλο το δρομικό κίνημα των υπεραποστάσεων ανταποκρίθηκε στο μέγιστο σε αυτήν την επιστροφή, δίνοντας βροντερό παρών, αφού παρά τις ακυρώσεις των τελευταίων ημερών λόγω ιώσεων και covid-19, 313 αθλητές και αθλήτριες βρέθηκαν στην αφετηρία του, καταρρίπτοντας τόσο το ρεκόρ της διοργάνωσης, όσο και το ρεκόρ οποιουδήποτε αγώνα υπεραπόστασης στην Ελλάδα πλην Σπάρταθλου, αφού μόνο σε αυτόν τον αγώνα οι συμμετοχές είναι 350.

Παρακολουθήστε κορυφαίες στιγμές της διοργάνωσης

Για το ρεπορτάζ και το σχολιασμό του εγχειρήματος δεν θα μπορούσαμε να μην συμβουλευτούμε τον εμπνευστή του Αγώνα, Δημήτρη Βόρδο, ο οποίος έγραψε με τη δική του ματιά και γνώση για τον Αγώνα:

«Η γενικότερη και κοινά αποδεκτή εκτίμηση είναι πως μιλάμε για την καλύτερη διοργάνωση της σύντομης ιστορίας του αγώνα και κάθε χρόνο βάζουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Από 100αδες αθλητές εισπράξαμε και εισπράττουμε μόνο λόγια ενθουσιασμού, ευχαριστίες και συγχαρητήρια για την άψογη διεξαγωγή.

Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα 2 άτομα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διεξαγωγή του αγώνα. α) τον πρόεδρο του Ηροδώρου κύριο Σπύρο Τσιούνη που από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός, συνεργάτης και συνοδοιπόρος σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα και δεν μας αρνήθηκε καμία βοήθεια σε ό,τι χρειάστηκε για την ομαλή έκβαση όλων και β) τον αντιπεριφερειάρχη μας κύριο Λευτέρη Κοσμόπουλο, ο οποίος επίσης από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας και με μια γενναία οικονομική προσφορά μάς επέτρεψε να «μεγαλώσουμε» ακόμη περισσότερο το μέγεθος του Βυζαντινού.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη σύζυγό μου Γεωργία Χαραλαμπίδου, τον φίλο και κουμπάρο μου Παναγιώτη Μαργέτη και τον επίσης εξαιρετικό φίλο Σπύρο Βαρελά που αποτελούν την ομάδα κρούσης και τους ακρογωνιαίους λίθους του συντονισμού του αγώνα. Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ επίσης τους εθελοντές όλων των σταθμών τροφοδοσίας που με το κέφι τους, τη ζωντάνια τους και την ενεργητικότητά τους βοήθησαν τα μάλα ώστε να αντεπεξέλθουν οι δρομείς της δύσκολης και κοπιαστικής διαδρομής. Τους εθελοντές της πλατείας προεξεχούσης της «σιδηράς κυρίας» Αναστασίας Κορομπίλη για τη μεστή και ουσιαστική προσφορά τους.

Τις Εθελοντικές ομάδες της πόλης Κούρος, Ο.Ε.Μ, Ε.Δ.Ο, τη ΛΕΜΜ και το Σ.Ε.Ο Μεγάρων καθώς και τους εθελοντές εντός και εκτός της πόλης για την καθοριστική συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Την Τροχαία Μεγάρων για την υποδειγματική περιφρούρηση του Βυζαντινού. Τη γιατρό μας κυρία Αγγελική Προβιά που εθελοντικά ήρθε μόνη της από την Σπάρτη με δικό της απινιδωτή και παρείχε τις υπηρεσίες καθόλη τη διάρκεια του αγώνα στους αθλητές. Τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου που ακόμη μια φορά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε όλες τις μεταφορές νερών, τραπεζιών, αποκομιδή σκουπιδιών κτλ. Τους εθελοντές και εθελόντριες του ΝΠΔΔ ΗΡΟΔΩΡΟΣ για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη γραμματεία του Αγώνα κι όχι μόνο.

Θέλω να τονίσω εδώ πως οι εθελοντές είναι η ψυχή και η ραχοκοκαλιά τέτοιων εκδηλώσεων και χωρίς την προσφορά τους κανένας αγώνας δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί.
Πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στους 313 αθλητές και αθλήτριες εκ των οποίων 2 άντρες από την Ιταλία, 1 ζευγάρι από τις Φιλιππίνες, μια γυναίκα από την Αγγλία, μία γυναίκα από την Μολδαβία καθώς και από κάθε γωνιά της Ελλάδας μας (ενδεικτικά αναφέρω πως είχαμε συμμετοχές από Κρήτη, από Κέρκυρα, από Θεσσαλονίκη, από Ιωάννινα, από Σύρο, από Σπέτσες, από Κω από Σπάρτη, από Καλαμάτα, από Γαστούνη, από Φιλιατρά, από Τρίπολη, από Πόρτο Χέλι, από Άργος, από Ναύπλιο, από Χαλκίδα, από Βόλο, από Λέσβο, από Παλλήνη, από Πειραιά, από Αθήνα, από Ραφήνα και 10αδες ακόμη πόλεις και περιοχές της χώρας μας καθώς και 11 συμπολίτες μας Μεγαρείς δρομείς) που ταξίδεψαν με καράβια, αεροπλάνα, τρένα και λεωφορεία και πλήρωσαν ξενοδοχεία για να βρεθούν στην αφετηρία του Βυζαντινού μας Αγώνα! Η αγάπη τους, η παρουσία τους και τα θερμά τους λόγια μας δίνουν τη δύναμη για να ξεκινήσουμε, ήδη, το σχεδιασμό του 5ου Βυζαντινού Αγώνα!

Για το τέλος θα ήθελα να κάνω μια ευχή και προτροπή προς όλους μας: Ας προσπαθούμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες εκείνες που θα δίνουν τη δυνατότητα στις πόλεις του Δήμου μας να πρωταγωνιστούν. Εάν ο κάθε συμπολίτης μας ή η οποιαδήποτε αντίστοιχη εκδήλωση μπορούσε να έφερνε μια φορά το χρόνο το 1/100 από τους 313 που ήρθαν να τρέξουν τον Βυζαντινό Αγώνα, θα είχαμε 100 χιλιάδες «ξένους» τον χρόνο στις πόλεις μας με ό,τι συνεπάγεται αυτό…

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

Για τα αποτελέσματα του αγώνα πατήστε Ε Δ Ω.

Ή 4ος Βυζαντινός Αγώνας Δρόμου 50χλμ – Αποτελέσματα

Νικητής στην κατηγορία ανδρών ήταν ο Σπύρος Λογοθέτης με χρόνο 3:45:53, δεύτερος ο Χρήστος Μαυρίκιος με χρόνο 3:49:15, τρίτος ο Γιώργος Τσουμάνης με χρόνο 3:49:27, τέταρτος ο Ιωάννης Βαφειάδης με χρόνο 3:50:37, πέμπτος ο Νίκος Χριστοδούλου με χρόνο 3:58:45 και έκτος ο Παναγιώτης Πλαστήρας με χρόνο 4:02:24.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Αδαμαντία Λεμοντζόγλου με χρόνο 4:24:34, δεύτερη η Ευαγγελία Μήτσου με χρόνο 4:29:33, τρίτη η Αγγελική Στεφανή με χρόνο 4:46:04, τέταρτη η Βικτώρια Νατσιοπούλου με χρόνο 4:51:22, πέμπτη η Έλενα Καρατζά με χρόνο 4:54:26 και έκτη η Κατερίνα Χατζηρόδου με χρόνο 5:02:52. Πρώτος Μεγαρίτης δρομέας αναδείχτηκε ο Χριστόφορος Χριστοδούλου με χρόνο 4:25:33 ενώ πρώτη Μεγαρίτισσα δρομέας ήταν η Ευαγγελία Μήτσου με χρόνο 4:29:33.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button