3η ημέρα λαμπαδηδρομίας της Μικρασιάτικης φλόγας στην Ελευσίνα

Ολοκληρώθηκε η πορεία της Μικρασιάτικης φλόγας αφού εχθές, 18 Σεπτεμβρίου, από τη Νέα Πέραμο έφθασε στην Ελευσίνα στην πλατεία Λαού και στον Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας. Υπενθυμίζεται ότι η φλόγα άναψε στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας Μεγάρων στο Βουρκάρι και κατευθύνθηκε στο Μελί Μεγάρων όπου και παρέμεινε την πρώτη ημέρα.

Την εκδήλωση – τελετή άφιξης της φλόγας πλαισίωσε ένα μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία και την Προσφυγιά με τη συμμετοχή του συγκροτήματος «ΕΜΜΕΛΟΝ».

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός δηλώνοντας: «Η Μικρασιατική φλόγα έφτασε στην Ελευσίνα αλλά παραμένει άσβεστη η φλόγα τιμής στις αλησμόνητες πατρίδες! Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί ολοκληρώθηκε μια μεγάλη διοργάνωση απο την Περιφέρεια Αττικής, η πρώτη συμβολική διαδρομή που ένωσε τους Μικρασιάτες της Δυτικής Αττικής με εκατοντάδες λαμπαδηδρόμους και μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τη συμβολή των συλλόγων και των Δήμων Μεγαρέων και Ελευσίνας. Τιμούμε τους Έλληνες Μικρασιάτες που χάθηκαν και ευχαριστούμε τους Έλληνες Μικρασιάτες για όσα έδωσαν στο ελληνικό γίγνεσθαι».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος δήλωσε:
«Τιμούμε τον Μικρασιατικό Πολιτισμό και την ανεκτίμητη παράδοση της Μικράς Ασίας! Παρευρέθηκα απόψε στην Πλατεία Λαού Ελευσίνας, όπου είχα τη χαρά να παρακολουθήσω ένα μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία και την Προσφυγιά με τη συμμετοχή του συγκροτήματος έντεχνης ελληνικής μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Θερμά συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Αττικής, στον Δήμο Ελευσίνας και τον Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button