35η Ψαράδικη Βραδιά στη Νέα Πέραμο με Βαγγέλη Κονιτόπουλο

Απόλυτα έτοιμη είναι η Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεγαρέων, για να διοργανώσει την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι της πόλης, την 35η Ψαράδικη Βραδιά.

 

Η Ψαράδικη Βραδιά αποτελεί θεσμό για την Δυτική Αττική – και όχι μόνο – και γίνεται προς τιμήν των Περαμιωτών και Νεοπεραμιωτών ψαράδων.

 

Το 1980, ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Περάμου Γεώργιος Τσαλδάρης διοργάνωσε την πρώτη Ψαράδικη Βραδιά, αναβιώνοντας την γιορτή που έκαναν οι ψαράδες στη Πέραμο της Μικράς Ασίας, στα τέλη Αυγούστου.

 

Από τότε και για 35 συνεχόμενα χρόνια, η Ψαράδικη Βραδιά γίνεται στον ίδιο χώρο και αποτελεί την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση της Νέας Περάμου Αττικής.

 

Φέτος η Ψαράδικη Βραδιά, πέρα από τον παραδοσιακό, θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα.

 

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά και στα πλαίσια της ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Νέας Περάμου, το οποίο παρέχει τρόφιμα, χαρτικά και είδη καθαρισμού σε δεκάδες συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση που δοκιμάζει τη χώρα μας, αποφασίστηκε να μπει ένα συμβολικό εισιτήριο.

 

Οι  επισκέπτες καταβάλλοντας το συμβολικό ποσό των τεσσάρων (4) ευρώ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νέας Περάμου, θα μπορούν να απολαύσουν φρέσκια τσιπούρα, σαλάτα και κρασί και να χορέψουν με τα τραγούδια του Βαγγέλη Κονιτόπουλου και του συγκροτήματος του.

 

Η Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου σας προσκαλεί όλους να έρθετε στην 35η Ψαράδικη Βραδιά, για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί, να τιμήσουμε τους ψαράδες μας και να ενισχύσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης μας.     

Παρόμοια άρθρα

Back to top button