300€ το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση το Πάσχα

Από τις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα διπλασιάζεται το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση από 150 ευρώ σε 300 ευρώ, ενώ θα συνεχίζεται κανονικά η αφαίρεση των πινακίδων, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η μετακίνηση για την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, δηλαδή ο κωδικός Β4, θα ελέγχεται αυστηρότερα και σαρωτικά από τις αρμόδιες αρχές, για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ακόμη ότι θα πρέπει αυστηρά να υπάρχουν έως δύο άτομα σε κάθε όχημα, ενώ σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ και στον συνεπιβάτη του οχήματος.

Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για τους λίγους που με ανευθυνότητα δηλώνουν σε δημοσκοπήσεις ότι θα μετακινηθούν κανονικά το Πάσχα προκειμένου να γιορτάσουν, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που τηρούν τις οδηγίες και τα μέτρα. «Τους ευχαριστούμε, τους ευγνωμονούμε. Είμαστε υπερήφανοι για τον καθένα ξεχωριστά», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και αναφέρθηκε στα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης. «Είναι αυτοί οι 9 στους 10 συμπολίτες μας που δηλώνουν ότι θα παραμείνουν σπίτι μόνοι ή με όσους μένουν μαζί και σε λίγες ημέρες θα μπορούν να ισχυριστούν ότι η Ελλάδα νίκησε τον αόρατο εχθρό, που αποδεικνύουν τι σημαίνει ελληνικό φιλότιμο. Την ίδια στιγμή 1 στους 10 δηλώνει ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Είναι ελάχιστοι αλλά είναι ικανοί να καταστρέψουν αυτό που έχουμε χτίσει», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button