Απάντηση στο «Διάγγελμα προς τους Έλληνες» του κ. Πανταζόπουλου

Γράφει ο: Αθανάσιος Ν. Υψηλάντης
Οικονομολόγος/ τ. Marketing Manager στην Ολυμπιακή Αεροπορία

Με έκπληξη διάβασα τις προτροπές και φωνασκίες του συμμαθητή μου οδοντίατρου Κ. Πανταζόπουλου. Δυστυχώς ένας γιατρός με επιστημονικές γνώσεις, μιλά για προδοσίες, ραγιαδισμό και συμμετοχή στο έγκλημα όσων σιωπούν και δε σηκώνουν τη σημαία της επανάστασης!

Μου προκαλεί θυμό αυτή η παραδοχή της θεωρίας συνωμοσίας, γιατί ο κ. Πανταζόπουλος θέλει να παρουσιάζεται ως ο αυθεντικός Έλληνας που αντιστέκεται στο «έγκλημα» της υποδούλωσης της χώρας και ο βαθιά θρησκευόμενος πιστός που καλεί τους Χριστιανούς με τηλεβόα να γιορτάσουν μαζικά το Πάσχα.

Δε ξέρω πόσα Videos μελετάει καθημερινά στο You Tube με θεωρίες συνωμοσίας για νεοταξίτες εγκληματίες όπως επικαλείται, που μας έκλεισαν ξαφνικά μέσα.

Δεν ξέρω πως οι γνώσεις ιατρικής που διαθέτει, του επιτρέπουν να αμφισβητεί διακεκριμένους επιστήμονες, που παρότι παγκόσμια μπορεί να ενήργησαν με διαφορές χρόνου, όλοι συνέκλιναν στη δύσκολη απόφαση του περιορισμού κατ’ οίκον του πληθυσμού, κατά της εξάπλωσης του πρωτόγνωρου αυτού ιού για την επιστήμη.

Όχι κ. Πανταζόπουλε, αγαπητέ Κώστα. Θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζεις τι είναι στα μαθηματικά η εκθετική καμπύλη και τη σημασία της σε μία πανδημία. Όλη αυτή η επίπονη προσπάθεια των κατοίκων της χώρας, με εγκλεισμό τόσον καιρό μέσα στο σπίτι, είχε αποτέλεσμα που τώρα αρχίζει να ανατέλλει.

Αποφεύχθηκε δηλαδή η κορύφωσή της σε θανάτους και επιτυγχάνεται απ’ ότι φαίνεται επιπέδωση.
Εάν είχε ακολουθηθεί αυτό που εσύ επικαλείσαι, η αμφισβήτηση δηλαδή των πάντων (Πρωθυπουργού, κομμάτων, Αρχιεπισκόπου, Δημάρχων των πόλεων και της δικής μας πόλης), τώρα η χώρα θα θρηνούσε υπερπολλαπλάσια θύματα.

Μιλάς για εντολές «ειδικών» και καταπατημένα ήθη και έθιμα.
Κανένας αρχηγός Κράτους, δε θέλει μία ισοπεδωμένη οικονομία, μία κρατική μηχανή να υπολειτουργεί και ένα λαό μη παραγωγικό, χωρίς παραδόσεις, με ήθη και έθιμα σε λήθαργο.

Όταν όμως προτάσσεται το δίλημμα για τη δημόσια υγεία, όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν.
Δεν είσαι υποδουλωμένος κ. Πανταζόπουλε, ούτε προδομένος από κανέναν. Ούτε εσύ είσαι ο καλός Χριστιανός και οι υπόλοιποι που θα γιορτάσουν φέτος το Πάσχα μέσα, άπιστοι!

Ο καθένας πιστεύει με τον τρόπο του, στη ανώτερη δύναμη του Θεού.
Δε θα διενοούμην ποτέ ότι υπάρχει στις μέρες μας θρησκευτική χειραγώγηση, στην οποία εσύ προβαίνεις.
Θα δεχόμουν να σκεφτώ τις απόψεις σου, εάν και μόνο δεν είχαν τη μορφή προτροπής.

Τώρα μόνο απλά τις διάβασα. Προτρέπεις δηλαδή γνωστούς, φίλους και συγγενείς σου, κάποιοι από αυτούς ίσως ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να σηκώσουν τη σημαία της επανάστασης και να βγουν στους δρόμους; Αυτό λες; Μη δίνετε σημασία στον ιό; Ασθενείτε άφοβα!

Όχι, όλος ο κόσμος φέτος, συμπεριλαμβανομένου και του υπογράφοντα, θα πούμε Χριστός Ανέστη στο σπίτι!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Καλό Πάσχα

Αθανάσιος Ν. Υψηλάντης
Οικονομολόγος/ τ. Marketing Manager στην Ολυμπιακή Αεροπορία

Παρόμοια άρθρα

Back to top button