Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου προς τους επιτυχόντες μαθητές

Αγαπητοί νέοι και νέες,

 

Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή συγχαρητήριά μου, για την είσοδό σας στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

 

Η επιτυχία σας αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση, διότι είναι αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας και μόχθου, αποδεικνύει δε περίτρανα την θέληση και τις υψηλές ικανότητες, που διαθέτετε.

 

Συγχαρητήρια αξίζουν και στις οικογένειές σας, οι οποίες στήριξαν τις προσπάθειές σας, παρά τις αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, καθώς επίσης και στους καθηγητές σας, οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ορθή προετοιμασία σας.

 

Η είσοδός σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί την αφετηρία ενός νέου, μεγάλου “ταξιδιού”, κατά την διάρκεια του οποίου θα αποκτήσετε σημαντικότατα εφόδια επιστημονικής γνώσης και κοινωνικής παιδείας. Αυτά θα είναι τα ισχυρά θεμέλια, που θα σας επιτρέψουν, να διεκδικήσετε με επιτυχία την επαγγελματική σας αποκατάσταση και την κοινωνική σας καταξίωση.

 

Βεβαίως, και  όσοι νέοι έδωσαν τον δικό τους μεγάλο αγώνα, αλλά δεν κατάφεραν, να εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι άξιοι συγχαρητηρίων, διότι προσπάθησαν για το καλύτερο και διεκδίκησαν το αυτονόητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην παιδεία. Είμαι βέβαιος, ότι με θέληση, επιμονή και υπομονή, θα βρουν άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές εκπαίδευσης, που επίσης θα τους οδηγήσουν σε επαγγελματική και κοινωνική επιτυχία.

 

Αγαπητοί νέοι και νέες,

 

Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος για όλους εσάς, διότι αποτελείτε το φωτεινό μέλλον του τόπου μας και της πατρίδας μας, μας γεμίζετε με αισιοδοξία και μας δίνετε κουράγιο, να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερους αγώνες, για να σας παραδώσουμε μια κοινωνία καλύτερη από την σημερινή.

 

Ως Δήμαρχος θα κάνω, ό,τι είναι δυνατόν και θα εργασθώ αόκνως με όλες μου τις δυνάμεις, από κοινού με όλους τους συνεργάτες μου, για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε, όταν τελειώσετε τις σπουδές σας, να σταδιοδρομήσετε στον τόπο μας και να προσφέρετε τα μέγιστα στους συνδημότες μας.

 

Εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να έχετε πάντα επιτυχίες στη ζωή σας, καλή σταδιοδρομία και καλή δύναμη τόσο σε εσάς, όσο και στις οικογένειές σας.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων

Γρηγόρης Σταμούλης

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button