200 και πλέον οι συμμετοχές στον 23ο Ποδηλατικό Γύρο Μεγάρων του «Κούρου»

Το πρωί της Κυριακής 28 Μαΐου 2023 διοργανώθηκε ο 23ος Ποδηλατικός Γύρος των Μεγάρων. Δελτίο τύπου της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων Ο Κούρος αναφέρει: Η εκκίνηση δόθηκε όπως πάντα στα γραφεία μας στον «Φόρο» (αρχή Λ. Αλεποχωρίου) και ο τερματισμός στον χώρο του παλιού σταθμού του ΟΣΕ πίσω από την κεντρική πλατεία των Μεγάρων.

Η περίπου είκοσι χιλιομέτρων διαδρομή έγινε μέσα από τον αστικό ιστό των Μεγάρων αλλά και μέσα από αγροτικές περιοχές. Μία εκ των στάσεων ήταν στο εξωκλήσι του Αγίου Σαράντη, ενός από τους δέκα προστάτες της πόλης των Μεγάρων, το οποίο βρίσκεται σε ένα μέρος απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς. Το πέρασμα μέσα από τους κεντρικούς δρόμους και τις γειτονιές της πόλης έχει σαν σκοπό να περάσει το μήνυμα ότι το ποδήλατο ως εναλλακτικό μεταφορικό μέσο πρέπει να γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και ότι οι ποδηλάτες αξίζουν σεβασμό όπως όλοι οι χρήστες των οδών.

Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 200. Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή εκτός από το ποδήλατο ήταν και το κράνος όπως αυτό γίνεται σε κάθε ποδηλατική βόλτα που διοργανώνεται από την ομάδα μας.

Με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης και θέλοντας να παρέχουμε κάθε αίσθημα ασφάλειας στους συμμετέχοντες ποδηλάτες, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος, ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο επανδρωμένο με δύο πιστοποιημένους διασώστες και πλήρως εξοπλισμένο, ήταν σε ετοιμότητα να επέμβει ακολουθώντας σε όλη την διαδρομή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:
– τον διοικητή και το προσωπικό του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής για τη συνεργασία και την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους,
– τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Μεγάρων (Λ.Ε.Μ.Μ.) για τη διαφύλαξη της οδικής ασφάλειας,
– το περίπτερο Θωμά και Κωνσταντίνας Λάμψα (Κεντρική Πλατεία Μεγάρων) για την χορηγία πόσιμου νερού και τροφίμων,
– το κατάστημα εμπορίου και επισκευής ποδηλάτων “Cycle” (Βυζαντίου 61, Μέγαρα) ιδιοκτησίας Παναγιώτη Πάντου,
– τη βιομηχανία ζωοτροφών ΦΥΡΜΕ (Θηβών 47, ΒΙ.ΠΕ. Μεγάρων) ιδιοκτησίας Ιωάννας Βόρδου – Καλοζούμη,
– τον αγροτικό συνεταιρισμό πτηνοτρόφων Μεγάρων AGROSYN,
– το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΧΩΡΟΣ (Βυζαντίου 46Β, Μέγαρα). για τη χορηγία δώρων που δόθηκαν στον τερματισμό έπειτα από κλήρωση,
– τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την απεριόριστη και δωρεάν προβολή της δράσης μας,
– και τέλος τα μέλη μας για την άψογη διοργάνωση.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Ποδηλατικό Γύρο το φθινόπωρο του 2023 με κέφι και δύναμη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button