Κούρος: «Ανοιξιάτικη ποδηλατική βόλτα με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ο 21ος ποδηλατικός γύρος των Μεγάρων»

Το πρωί της Κυριακής 22ας Μαΐου 2022 διοργανώθηκε ο 21ος Ποδηλατικός Γύρος των Μεγάρων. Η εκκίνηση δόθηκε όπως συμβαίνει πάντα στα γραφεία μας στον «Φόρο» (αρχή Λ. Αλεποχωρίου) και ο τερματισμός στο χώρο του παλιού σταθμού του ΟΣΕ πίσω από την κεντρική πλατεία των Μεγάρων.

Η περίπου είκοσι χιλιομέτρων διαδρομή έγινε κυρίως μέσα στον αστικό ιστό των Μεγάρων. Το πέρασμα μέσα από τους κεντρικούς δρόμους και τις γειτονιές έχει σαν σκοπό να περάσει το μήνυμα ότι το ποδήλατο ως εναλλακτικό μεταφορικό μέσο πρέπει να γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας και ότι οι ποδηλάτες αξίζουν σεβασμό όπως όλοι οι χρήστες των οδών.

Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 150. Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή εκτός από το ποδήλατο ήταν και το κράνος όπως αυτό γίνεται σε κάθε ποδηλατική βόλτα που διοργανώνεται από την ομάδα μας.

Στη συνέχεια του δελτίου τύπου της εθελοντικής ομάδας Μεγάρων ο Κούρος επισημαίνεται ότι με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης και θέλοντας να παρέχουμε κάθε αίσθημα ασφάλειας στους συμμετέχοντες ποδηλάτες, προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος, ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο επανδρωμένο με δύο πιστοποιημένους διασώστες και πλήρως εξοπλισμένο, ήταν σε ετοιμότητα να επέμβει ακολουθώντας σε όλη την διαδρομή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά:
– τον διοικητή του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής,
– τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Μεγάρων (Λ.Ε.Μ.Μ.) για τη διαφύλαξη της οδικής ασφάλειας,
– τον πρόσκοπο Ιωάννη Παπαγιάννη για την αμέριστη προσφορά του,
– το περίπτερο Θωμά και Κωνσταντίνας Λάμψα για την χορηγία πόσιμου νερού, το κατάστημα εμπορίου και επισκευής ποδηλάτων “Cycle” (Βυζαντίου 61, Μέγαρα) ιδιοκτησίας Παναγιώτη Πάντου και την εταιρία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών
“Your Consulting Partner Ltd” ιδιοκτησίας Γεώργιου Χαλόφτη για τη χορηγία δώρων που δόθηκαν στον τερματισμό έπειτα από κλήρωση.
– τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας κ. Παναγιώτη Πιτσιλό για την παρουσία του,
– τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την απεριόριστη και δωρεάν προβολή της δράσης μας,
και τέλος τα μέλη μας για την άψογη διοργάνωση.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Ποδηλατικό Γύρο το φθινόπωρο του 2022 με κέφι και δύναμη.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button