Συνάντηση για την Συντήρηση & Αποκατάσταση της Μητρόπολης Μεγάρων

Μετά από αίτημα του Εκκλησιαστικού συμβούλιου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου Γιάννη, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία του έργου “Συντήρηση και αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, ενημέρωσε για την εξέλιξη του εν λόγω έργου, που έχει ως εξής:

  1. Στις 14-9- 2015, εστάλη στην Δ. Τ. Έργων της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής η μελέτη του έργου.
  2. Η Δ. Τ. Έργων, ζητούσε έως και το Μάρτιο του 2016 από τον Καθεδρικό Ναό συμπληρωματικά στοιχεία και διορθώσεις σχετικά με τα τεύχη δημοπράτησης και τις εγκεκριμένες μελέτες.
  3. Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Καθεδρικός Ναός γνωστοποιεί ότι προτίθεται να συστήσει Τεχνική Υπηρεσία για να εγκρίνει τις εν λόγω μελέτες και να προχωρήσει στην δημοπράτηση του έργου.
  4. Στη συνέχεια ο Καθεδρικός Ναός προχώρησε στην ανασυγκρότηση της Τεχνικής του Υπηρεσίας στις 27-10- 2017, ενέκρινε τις αντίστοιχες μελέτες στις 30-10- 2017 καθώς και τον προϋπολογισμό του.
  5. Υπέβαλε τις εγκεκριμένες μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης στις 8-11-2017.
  6. Αυθημερόν η Δ. Τ. Έργων της Αντιπεριφέρειας έστειλε αίτημα για την σύνταξη της Προγραμματικής Σύμβασης, καθώς η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης κρίθηκαν επαρκή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
  7. Η εκκρεμότητα που υπάρχει σήμερα, είναι η έγγραφη γνωστοποίηση συμμετοχής του Υπουργείου Πολιτισμού, ως μέρος της Προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό συμβούλιο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής δήλωσε:
Η Περιφέρεια Αττικής, προχώρησε επί τρία χρόνια σε σειρά συσκέψεων μαζί με όλους τους ενδιαφερόμενους, μέχρι να φτάσει το έργο “Συντήρηση και αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάρων” σε σημείο ωρίμανσης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button