Αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη παρουσίασε η Λέσχη Ανάγνωσης Κινέττας

Αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα, τον Νίκο Καζαντζάκη, παρουσίασε η Λέσχη Ανάγνωσης Κινέττας το Σάββατο 18 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Κινέττας.

 

Κεντρικός ομιλητής  ο μεγάλος θεατράνθρωπος κ. Στέφανος Ληναίος όπου μαζί με την γλυκύτατη σύντροφό του την διακεκριμένη πρωταγωνίστρια  κ. Έλλη Φωτίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λέσχης. Οι παρευρισκόμενοι  απόλαυσαν μια μοναδική βραδιά λόγου και τέχνης όπου μέσα από την «Ασκητική» και το «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται»  γνώρισαν την φιλοσοφία και το προοδευτικό πνεύμα του μεγάλου Κρητικού λογοτέχνη. Ο κ. Ληναίος – ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας του Γ. Σμαραγδή με θέμα τη ζωή του Ν. Καζαντζάκη όπου ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο –  ευγενής, με άμεσο και ζωηρό λόγο αναφέρθηκε σε άγνωστες για τον πολύ κόσμο πτυχές της ζωής του συγγραφέα. Διάβασε και ανέλυσε αποσπάσματα από την ΑΣΚΗΤΙΚΗ και αναφέρθηκε κυρίως στον άνθρωπο Καζαντζάκη. Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Κινέττας παρουσίασαν επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται και στάθηκαν κυρίως στα σημεία που αναδεικνύουν την φιλοσοφία του και τις επιρροές του. Μαζί με την ολοκληρωμένη βιογραφία του συνέθεσαν μια πλήρη εικόνα για τον στοχαστή, τον διανοούμενο Νίκο Καζαντζάκη . Την βραδιά πλαισίωσαν μουσικά πολύ όμορφα με τραγούδι, λύρα και κιθάρα, οι καλλιτέχνιδες Καλλιόπη Βασιλείου και Αρετή Κοκκίνου.

 

Ήταν ακόμα μια ποιοτική, άρτια οργανωμένη παρουσίαση της Λέσχης Ανάγνωσης Κινέττας που μάγεψε το κοινό και αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη της : (αλφαβητικά) Δαλάκα Μαίρη, Ζήση Κατερίνα, Καλακαντζάκου Νικολέτα, Μπάλλου Ζωή, Παναγοπούλου Βάσω, Ποιμενίδου Παρασκευή, Σανιδόπουλο Νίκο, Τσιτσιμπάκου Χριστίνα, Τσιφτσή Μαρία, Χατζηπολυχρόνη Μάρω.

 

Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινέττας Ευάγγελος  Δαλάκας και το Δ.Σ, πρόεδροι των συλλόγων της Κινέττας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μεγάρων κ. Γιώργος Μπερδελής,  η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κ. Γιώτα Παππά, καθώς και ιδιαίτερα πολυπληθές κοινό που στηρίζει και απολαμβάνει τέτοιες παρουσιάσεις.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button