Υποδοχή της Δημάρχου της πόλης Aiud από τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρ. Σταμούλη

Επίτιμη καλεσμένη της 11ης «Μεγάρων Γη» είναι η δήμαρχος της πόλης Aiud, της Ρουμανίας, Iulia Adriana Oana Badea, καθώς οι πόλεις των Μεγάρων και της Aiud έχουν αδελφοποιηθεί από το 2003. Η δήμαρχος θα φιλοξενηθεί στα Μέγαρα και τις τρεις πρώτες ημέρες της έκθεσης.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου παρευρέθηκε στα εγκαίνια της «Μεγάρων Γη» και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους ευχαριστώντας τον Δήμαρχο του δήμου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη για την πρόσκληση και τη φιλοξενία του.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου ο κ. Σταμούλης υποδέχθηκε την κ. Δήμαρχο στο Δημαρχείο του δήμου Μεγαρέων, όπου συζητήθηκε η επερχόμενη συνεργασία των δύο πόλεων με σκοπό την εξυπηρέτηση και την προώθηση των συμφερόντων τους.

Ακολουθεί δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Το τριήμερο 30 – 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου 2019 φιλοξενήθηκε στα Μέγαρα η κ. Julia Adriana Oana Badea, πρώην Υπουργός Παιδείας της Ρουμανίας και νυν Δήμαρχος της πόλεως AIUD συνοδευόμενη από τον κ. Liviu Florea, Γενικό Γραμματέα του Δήμου.

Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο σειράς πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο Δήμων Μεγάρων και AIUD, που έχουν αδελφοποιηθεί από το έτος 2003 επί Δημαρχίας του κ. Χρυσόστομου Σύρκου.

Πέρυσι ο συμπολίτης κ. Δημήτρης Πλαταράς, αξιωματικός ε.α. Π.Ν. στενός συνεργάτης του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη AIUD όπου είχε επαφές με τη Διοίκηση του Δήμου προετοιμάζοντας την επίσκεψη της Δημάρχου στα Μέγαρα γεγονός που συνέβη την περασμένη εβδομάδα σε συνδυασμό με την διοργάνωση της 11ης Έκθεσης «Μεγάρων γή».

Έτσι λοιπόν η κ. Δήμαρχος, παρέστη στα εγκαίνια της Έκθεσης στα Πευκάκια το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου και το Σάββατο αφού ξεναγήθηκε στους αρχαιολογικούς χώρους των Μεγάρων, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο των Μεγάρων και σε διάφορα αξιοθέατα στην Νέα Πέραμο, στην Κινέτα, στη Βαρέα και στο Αλεποχώρι, σε ειδική τελετή, που έγινε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγάρων ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γρηγόρης Σταμούλης προσέφερε αναμνηστικά δώρα και τοπικά προϊόντα τόσο στην Δήμαρχο όσο και στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου AIUD.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button