Ξεκίνησαν με έκθεση οι Πανελλαδικές 2013

Οι επιπτώσεις της έλλειψης σεβασμού του ανθρώπου προς το φυσικό περιβάλλον και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αποκατασταθεί η σχέση του με αυτό είναι το θέμα που έπεσε στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, με το οποίο άνοιξε σήμερα η αυλαία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων 2013.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που τέθηκαν στους υποψηφίους ήταν και η ανάπτυξη του φαινομένου της αποξένωσης στην εποχή του Διαδικτύου και των social media. Πρόκειται για ένα απόσπασμα από το βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου Γ. Γραμματικάκη «Ενας αστρολάβος του ουρανού και της ζωής», που αναφέρεται στις έννοιες του περιβάλλοντος, της αποξένωσης και της διάχυσης της πληροφορίας, μέσα από το διαδίκτυο.

Στις ερωτήσεις οι εξεταστές ζητούσαν από τους υποψήφιους να αναπτύξουν το θέμα τους γύρω από την επικοινωνία και τη μοναξιά του ανθρώπου.

Οι εξεταστές ζητούσαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι και το ότι ο άνθρωπος, αναγνωρίζοντας τον αντικειμενικό κόσμο του σύμπαντος, μπορεί να σφραγίσει την ιστορική του πορεία είτε θετικά είτε αρνητικά, είτε με αγαθά είτε με πολέμους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button