Συλλήψεις από την Π.Υ. Μεγάρων και επιβολή προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς

Αν και η αντιπυρική περίοδος τυπικά δεν έχει αρχίσει, οι ιδιαίτερες για την εποχή κλιματικές συνθήκες απαιτούν τη δέουσα προσοχή όλων μας. Από την ειδησεογραφία παρατηρείται, νωρίτερα από άλλες χρονιές, «δραστηριότητα» σχετικά με τις πυρκαγιές. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διοικητή της Π.Υ. Μεγάρων, Δημήτρη Καϊάφα, μας επεσήμανε ότι η Υπηρεσία είναι σε επαυξημένη και διαρκή επαγρύπνηση επισημαίνοντας την ανάγκη τήρησης των πυροσβεστικών διατάξεων αποφυγής πρόκλησης πυρκαγιάς από όλους τους πολίτες. Και ιδιαιτέρως τη φετινή χρονιά όπου τα περιστατικά πυρκαγιάς ξεκίνησαν αρκετά νωρίτερα.

Έτσι, συνελήφθη εχθές, Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς εντός αγροτικής έκτασης, στην περιοχή «Μύγιαρη» του Δήμου Μεγαρέων, νωρίς το μεσημέρι στις 12:05. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500 ευρώ.

Δεύτερο περιστατικό πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε στις 13:17, κατά την ίδια ημέρα (3/04), συνέβη στην περιοχή Πανόραμα Μεγάρων, καίγοντας έκταση 4 στρεμμάτων. Και στη συγκεκριμένη πυρκαγιά συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων, ημεδαπός, ο οποίος εκτελούσε θερμές εργασίες στην κατοικία του. Στον συλληφθέντα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία αξίας 500 ευρώ και σήμερα, Πέμπτη 4 Απριλίου, μεταφέρθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα ακροάσεων Πρωτοδικείου Αθηνών.

Και στις δύο περιπτώσεις η Υπηρεσία Μεγάρων επενέβη άμεσα και καταλυτικά δίνοντας γρήγορα τέλος στην επέκταση των δύο πυρκαγιών. Στο δεύτερο συμβάν συνέδραμε και η υδροφόρα του Δήμου Μεγαρέων παρόντος του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Βόρδου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button