Βραβείο επιχειρηματικής αριστείας στην εταιρεία Megara Resins-Fanis Anastasios S.A

Την τιμητική διάκριση «Active Business Award»  απέσπασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εταιρεία Megara Resins-Fanis Anastasios S.A στην εκδήλωση-θεσμό επιχειρηματικής αριστείας και εξωστρέφειας  «Diamonds of the Greek Economy 2016», που διοργάνωσε για μία ακόμα χρονιά η Active Business Publishing  την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

 

Το βραβείο εκ μέρους της εταιρείας Megara Resins-Fanis Anastasios S.A για τις υψηλές επιδόσεις που κατέγραψε βάσει τζίρου στις εξαγωγές,  παρέλαβε ο Εμπορικός Διευθυντής Δρ. Χαράλαμπος Βαρελάς, ο οποίος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης, που αναδεικνύει και προβάλλει τις υγιείς εταιρείες της χώρας μας, ώστε να αποτελούν πρότυπο για τον επιχειρηματικό κόσμο. Ανέφερε, επίσης, ότι η βράβευση έχει ιδιαίτερη σημασία για την Megara Resins, γιατί δικαιώνει  τόσο την επιθετική επενδυτική πολιτική της εταιρείας τα τελευταία χρόνια και τη στρατηγική που ακολουθείται για την προσαρμογή της στις νέες οικονομικές συνθήκες , όσο  και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η  Διοίκηση, τα στελέχη,  αλλά  και όλο το ανθρώπινο δυναμικό για την επίτευξη των στόχων της. Η εταιρεία Megara Resins-Fanis Anastasios S.A δραστηριοποιείται στον κλάδο επεξεργασίας φυσικής ρητίνης, οργανικών ενώσεων και ελαίων παράγοντας πρώτες ύλες και προϊόντα, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και τη δημιουργία νέων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας γεγονός  που αποτελεί την κινητήριο δύναμη τόσο για την εταιρία όσο και για την εθνική οικονομία. Παράλληλα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσέφερε το επενδυτικό πρόγραμμα των τελευταίων ετών η εταιρεία ενίσχυσε τόσο την παραγωγική της δυναμικότητα, όσο και τις άλλες δομές της με αποτέλεσμα να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της και τις εξαγωγές της στις πιο απαιτητικές αγορές.

 

Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και την αστάθεια που επικρατεί, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και τη δημιουργία νέων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, προχώρησε σε μεγάλες επενδύσεις  στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται ένας  σημαντικός αριθμός ερευνητικών έργων σε συνεργασία με κορυφαία ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσω των οποίων δημιουργείται μία πλατφόρμα γνώσης, που οδηγεί σε νέα προϊόντα και βελτιωμένες διεργασίες παραγωγής .Οι εξαγωγές αποτελούν σημαντικό άξονα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρίας, καθώς παρουσιάζουν πολύ θετικές προοπτικές. Συγκεκριμένα, το 2015 η εταιρία σε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 52 εκ. ευρώ το 80% (αύξηση 10% σε σχέση με το 2014) αφορούσε σε εξαγωγές ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο την Ελληνική οικονομία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Η Megara Resins εξάγει τα προϊόντα της  σε 55 χώρες σε Ευρώπη, Ασία,  Αφρική και Αμερική και στοχεύει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της εμπορικής της παρουσίας στις χώρες αυτές μέσω της διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της.

 

Η σημαντική ανάπτυξη της εταιρίας έχει οδηγήσει στη δημιουργία 42 νέων θέσεων εργασίας εκ των οποίων οι 18 αφορούν σε επιστημονικό προσωπικό, ενισχύοντας έτσι την απασχόληση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Για την Megara Resins  η διαμόρφωση υπεύθυνης περιβαλλοντικής και κοινωνικής πολιτικής αποτελεί δέσμευση και όχι περιστασιακή επιλογή. Η τεχνολογική  και η οικονομική της ανάπτυξη γίνεται με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ επενδύει σημαντικά σε ότι απαιτείται, προκειμένου οι βιομηχανικές μονάδες να λειτουργούν με ασφάλεια και σύμφωνα πάντα με τα διεθνή πρότυπα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button