Βραδιά πανσέληνου στο Σκιρώνειο Μουσείο Πολυχρονοπούλου

Την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 (βραδιά Πανσέληνου) στο αμφιθέατρο του Σκιρώνειου Μουσείου, που βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερου κάλλους αττικό τοπίο, δίπλα στη θάλασσα, μέσα σε μία φυσική χαράδρα, οι Dilemma και η Γιούλα Ανδρέου Ζωγράφου, υπόσχονται μια μοναδική μουσική βραδιά. Ξεχωριστή καλεσμένη θα είναι η σοπράνο Μυρσίνη Κατσιναβάκη.

Με σειρά εμφάνισης:

 

Το ντουέτο DILEMMA μετρώντας 9 χρόνια μουσικής πορείας και συναυλιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, επαρχία και εξωτερικό θα παρουσιάσουν ένα ακουστικό πρόγραμμα με την κιθάρα, το σαξόφωνο και τη φωνή των μελών Σωτήρη Τράγκα και Πόπης Νταλαχάνη. Ένα παιχνίδι ανάμεσα στην κλασική, τη jazz και την πειραματική σκηνή, με rock αποχρώσεις, ξεδιπλώνοντας συναισθήματα από τις πιο σκοτεινές ενδοσκοπήσεις μέχρι τον πιο φωτεινό λυρισμό.
Τον Απρίλιο του 2012 κυκλοφόρησε το δεύτερο τους album με τον τίτλο “RISEUP” (ηχογραφημένο στο Half Note Jazz club της Αθήνας).
Στο πρόγραμμα της βραδιάς εκτός από κομμάτια της δισκογραφίας τους θα ακουστούν και επιλεγμένα κομμάτια αγαπημένων καλλιτεχνών όπως Leonard Cohen, Nick Cave, Nino Rota, George Gershwin.

 

Η ΓΙΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα και Γερμανία. Έχει παίξει σόλο και μουσική δωματίου στην Ελλάδα και Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία, Αίγυπτο, Ιορδανία Ιράν κλπ. Έχει δημιουργήσει το ORFEUSTRIO και το SUITEGREQUE παιζοντας ρεμπέτικα και δημοτικά σε αυτοσχεδιασμούς, με συνεργάτες τον Chris Jarrett, Reiner και Ludmilla Witzel.
Της έχει δοθεί το χρυσό μετάλλιο της UNESCO για την συμμετοχή της στον πολιτισμό, όπως και τοκλειδί της πόλης” των Μεγάρων. Είναι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας .
Τη βραδιά αυτή θα ακουστούν έργα των Chopin, Ginastera, και Piazzolla“.

 

Η σοπράνο MΥΡΣΙΝΗ ΚΑΤΣΙΝΑΒΑΚΗ έχει τραγουδήσει σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και ΗΠΑ από Βυζαντινή και Μεσαιωνική Μουσική μέχρι Μοντέρνα Όπερα και έχει συμπράξει με σημαντικές ελληνικές και ξένες Ορχήστρες, όπως με την «Ορχήστρα των Χρωμάτων» του Μ. Χατζιδάκι, της Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, του Βελιγραδίου και άλλα σπουδαία μουσικά και φωνητικά σύνολα. Αποτελεί μια εντελώς ιδιόμορφη περίπτωση καλλιτέχνιδος με ευρύτατους μουσικούς ορίζοντες που συνδυάζει την αισθητική της κλασσικής μουσικής παιδείας με τη βαθειά γνώση της γνήσιας μουσικής μας παράδοσης.

 

Bραδιά Πανσέληνου στο Σκιρώνειο Μουσείο

Σκιρώνειο Μουσείο Πολυχρονοπούλου

DILEMMA

Γιούλα Ανδρέου Ζωγράφου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button