Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής στηρίζουν την παραμονή του Υποθηκοφυλακείου στα Μέγαρα

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ύστερα από φήμες που έχουν αναστατώσει την τοπική κοινωνία, για πιθανή απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου Μεγάρων από την πόλη μας, με επικείμενη συγχώνευση με αυτό της Ελευσίνας ή του Πειραιά, με κατεπείγον έγγραφό του στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο, ζητεί να παραμείνει στα Μέγαρα το Υποθηκοφυλακείο.

 

Το ίδιο έγγραφο κοινοποιήθηκε και σε όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και σχεδόν αμέσως οι Βουλευτές Γιώργος Πάντζας (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Μαυρώτας (Το Ποτάμι) αντέδρασαν στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα του Δημάρχου Μεγαρέων και ζητούν κι αυτοί από τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο να εξετασθεί η παραμονή της εν λόγω Υπηρεσίας στην περιοχή, που βρίσκεται σήμερα έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί για ακόμη μία φορά η καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου.

 

Ο κ. Γιωργος Παντζας, στην επιστολή του προς τον κ. Παρασκευόπουλο τονίζει:

«Κύριε Υπουργέ, στις 22 Ιουνίου 2016, έλαβα επιστολή από το Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη με θέμα την πιθανή απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου Μεγάρων από το Δήμο της περιοχής και την επικείμενη συγχώνευσή του με αυτό της Ελευσίνας ή του Πειραιά.

 

Η εν λόγω εξέλιξη έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία κι έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους τοπικούς φορείς θεωρώντας ότι υποβαθμίζεται για ακόμα μία φορά η περιοχή των Μεγάρων μετά και από την πρόσφατη απομάκρυνση της ΔΟΥ και της ΔΕΗ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button