Βλέπει φως αλλά δεν καθησυχάζει ο Γρ. Σταμούλης – Συνεχίζονται οι εργασίες στο Κανδήλι

Στις 8 το πρωί ξεκίνησαν από τα Μέγαρα τα λεωφορεία για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, τα οποία έκαναν στάση και στη Νέα Πέραμο για να παραλάβουν πολίτες, με στόχο τη διαμαρτυρία ενάντια στην απόφαση του πρώην Γ.Γ., Δημήτρη Καλογερόπουλου, για μετεγκάτασταση των Ρομά του Χαλανδρίου στην περιοχή της πρώην αμερικανικής βάσης στα Μέγαρα.

diamartyria_roma2

diamartyria_roma1

10:30 – Τα 100 περίπου άτομα που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ανάμεσά τους ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Γρηγόρης Σταμούλης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αντώνης Χοροζάνης, ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών, Γιάννης Μιχάλαρος, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με στόχο τη συνάντηση με το νέο Γ.Γ., Μανώλη Αγγελάκα, με αίτημα την ανάκληση της απόφασης.

11:00 – Εν αναμονή συνάντησης με το νέο Γ.Γ. ο Γρηγόρης Σταμούλης, ο Γιάννης Βασιλείου, ο Αντώνης Χοροζάνης, ο Γιάννης Μιχάλαρος και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μεγάρων, Παναγής Στρατούρης.

pano_diamartyria

diamartyria_roma3

diamartyria_roma5

12:30 – Σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή η συνάντηση με τον Γ.Γ., Μανώλη Αγγελάκα, κατά την οποία επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας από τους εκπροσώπους της νέας διοίκησης και τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής.

roma6

roma7

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Γ.Γ., αισιόδοξα είναι τα μηνύματα, χωρίς, ωστόσο, να γίνεται λόγος για διακοπή των εργασιών στο Κανδήλι, καθώς, όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο Γρηγόρης Σταμούλης, ο κ. Αγγελάκας ανέφερε ότι εκκρεμούν προσφυγές των ιδιοκτητών των οικοπέδων στο Νομισματοκοπείο Χαλανδρίου και σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι εργασίες, είναι υποχρεωμένο το δημόσιο να πληρώσει πρόστιμο ύψους 8 εκ. ευρώ. Επομένως, ο κ. Αγγελάκας έκανε λόγο για ολοκλήρωση των εργασιών δόμησης στο όρος Πατέρας, ωστόσο λαμβάνει υπόψη το επιχείρημα ότι και οι ίδιοι οι Ρομά Χαλανδρίου αρνούνται να μεταφερθούν εκεί λόγω των ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης, έχουν μάλιστα καταθέσει και προσφυγή στο ΣτΕ, και τονίζει ότι το θέμα είναι υπό συζήτηση και αναζητείται εναλλακτική λύση.

Δείτε εδώ το ψήφισμα διαμαρτυρίας

Δείτε εδώ όλο το φωτορεπορτάζ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button