Τώρα: Φωτιά στο χώρο εναπόθεσης ογκωδών στη Κινέττα

Ήταν Κυριακή 10 Απριλίου 2016 όταν ο επικεφαλής μας σε προγραμματισμένη επίσκεψη του στην Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέττας, άκουσε αλλά και κατέγραψε τα προβλήματα των
κατοίκων, έχοντας επαφή μαζί τους.
Ένα από τα προβλήματα που τους απασχολούσαν, αφορούσε την επιλογή της διοίκησης να δημιουργήσει χώρο ογκωδών αλλά και κλαδιών ελάχιστα μέτρα από το ξενοδοχείο «Μπούσουλας» και μάλιστα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Ο κ. Μπερδελής θέλοντας τότε να έχει και προσωπική άποψη για το πρόβλημα, επισκέφτηκε το χώρο, διαπιστώνοντας πως η κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή ήταν τραγική.
Με αφορμή τις απαράδεκτες αυτές εικόνες τότε, η ομάδα επικοινωνίας του συνδυασμού μας, εξέδωσε δελτίο Τύπου τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η επιλογή της διοίκησης να δημιουργήσει χώρο ογκωδών αλλά και κλαδιών ελάχιστα μέτρα βορείως της τουριστικής μονάδας «Μπούσουλας», φανερώνει την αντίληψη του κ. Σταμούλη και των συνεργατών του για την διαχείριση των απορριμμάτων».

Λίγες ημέρες μετά, ο επικεφαλής μας φέρνοντας το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, έθεσε τον Δήμαρχο αλλά και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προ των ευθυνών τους, ζητώντας τους να απομακρυνθούν άμεσα από τον συγκεκριμένο χώρο ογκώδη, κλαδιά αλλά και σκουπίδια και διαμηνύοντας τους πως σε μια πιθανή φωτιά, είναι ορατός ο κίνδυνος όλη η περιοχή – που είναι πυκνοκατοικημένη– να γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Δυστυχώς οι ανησυχίες του κ. Μπερδελή που τότε δεν εισακούστηκαν από την διοίκηση του Δήμου, επαληθεύτηκαν 2 χρόνια μετά. Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Μαΐου 2018 στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στην Κινέττα (όπου ευτυχώς με την έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων δεν επεκτάθηκε), εκθέτει ανεπανόρθωτα την διοίκηση του κ. Σταμούλη.

Αποδεικνύει στο έπακρο πως η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων όχι μόνο δεν έχει σχέδιο για την καθαριότητα στην Κινέττα, αλλά και δεν αφουγκράζεται τις αγωνίες των κατοίκων που δικαίως «φωνάζουν» για την δημιουργία ενός μόνιμου πλέον σταθμού μεταφόρτωσης λίγα μέτρα από την παραλία της Κινέττας και στα «σπλάχνα» μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής.
Κύριε Δήμαρχε, μας μιλάτε συνεχώς για τις μεγάλες προσπάθειες που κάνετε για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της περιοχής μας. Οι καταστάσεις όμως αλλά και τα συμβάντα όχι μόνο σας διαψεύδουν, αλλά και σας εκθέτουν!

Γιατί πρέπει να γνωρίζετε κ. Σταμούλη ότι η τουριστική ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται ούτε με σκουπίδια, ούτε με ογκώδη, ούτε με κλαδιά πεταμένα αλλά ούτε και με… καμένα σε έναν
χώρο που βρίσκεται ελάχιστα μέτρα βορείως της τουριστικής μονάδας «Μπούσουλας». Φαίνεται όμως ότι η καύση των σκουπιδιών και όχι μόνο (υπάρχουν παραδείγματα από τις ελαιοδεξαμενές, το Λόφος Στίκα, τη Κινέττα κλπ) αποτελούν πάγια αλλά απαράδεκτη τακτική σας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button