Το πρόγραμμα “The Green City” στο 1ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων

Η ανακύκλωση ως πράξη με επιβράβευση για το περιβάλλον και για την καθημερινότητα μαθαίνεται με εκπαιδευτικά παιχνίδια σε μαθητές της Δυτικής Αττικής, από το πρόγραμμα “THE GREEN CITY” που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής), γνωστοποιεί δελτίο τύπου από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Στο πλαίσιο σειράς δράσεων σε σχολεία στη Δυτική Αττική, το κλιμάκιο του “THE GREEN CITY” βρέθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου.

Οι μικροί μαθητές σε συνεννόηση με τους δασκάλους τους έπαιξαν μαθαίνοντας περισσότερα για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, από τους υπεύθυνους του “The Green City”, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος στην καθημερινότητα.

H δράση περιλαμβάνει διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις, για την ανακύκλωση και τη σπουδαία σημασία της. Ακόμη, γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από το εξειδικευμένο πλήρωμα μας για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα,
Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα – Υφάσματα).

Τα παιδιά μετά το τέλος της ενημέρωσης, προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμά τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ή μέσω του Διευθυντή του Σχολείου.

Τέλος, από το ειδικό κλιμάκιο του GREEN CITY προσφέρεται έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς. Οι ενημερωτικές δράσεις του προγράμματος Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών της Περιφέρειας Αττικής το μεγαλύτερο της Ευρώπης The Green City, συνεχίζονται σε σχολεία της Δυτικής Αττικής και θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.

Για το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης, οι πολίτες μπορούν να μάθουν περισσότερα και να γίνουν μέλη δωρεάν και εύκολα μέσα από ειδική mobile εφαρμογή και την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr

Παρόμοια άρθρα

Back to top button