Σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο το Κινητό Πράσινο Σημείο του πρόγραμματος “The Green City”

Με στόχο την αύξηση των ανακύκλωσης και τη μείωση των απορριμμάτων, η Περιφέρεια Αττικής έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα “The Green City” και στη Δυτική Αττική όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα thegreencity.gr τις Πέμπτες και Παρασκευές του Σεπτεμβρίου η κινητή μονάδα θα βρίσκεται σε σημεία του Δήμου Μεγαρέων.

Οι πολίτες μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα www.thegreencity.gr και να εγγραφούν στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Ανακύκλωσης. Με την εγγραφή βλέπουν τις περιοχές στις οποίες γίνεται η συλλογή και επιλέγουν αυτή που εξυπηρετεί.

Αφού παραδοθούν τα προϊόντα προς ανακύκλωση και ζυγιστούν, πιστώνονται στην κάρτα του πολίτη οι πόντοι που αναλογούν, τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει στο συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο συνεργατών του προγράμματος

Η διαδικασία της εγγραφής γίνεται στην κινητή μονάδα, μέσα από την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr ή το mobileapp THE GREEN CITY.

Στο Κινητό Πράσινο Σημείο, ανακυκλώνονται 8 κατηγορίες διαχωρισμένων υλικών, μη υλικών συσκευασίας, με άμεσο στόχο να αυξηθούν τα οικιακά απορρίμματα που προωθούνται προς ανακύκλωση. Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκά πρωτότυπο πρόγραμμα επιβράβευσης των πολιτών.

Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και οι πολίτες κερδίζουν οφέλη μέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος.
Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις αναφέρονται στην ιστοσελίδα https://www.citipost.gr/ και οι οποίες παρουσιάζονται στην mobile εφαρμογή THE GREEN CITY.
Οι κατηγορίες που μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν:
Οι κατηγορίες των υλικών που μπορούν να συλλεχθούν – ανακυκλωθούν στα Κινητά Πράσινα Σημεία είναι οι κάτωθι:
– Χαρτί/Χαρτόνι
– Πλαστικά
– Μεταλλικά Αντικείμενα
– Αλουμίνιο
– Γυαλί
– Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός
– Βρώσιμα Έλαια & Λίπη
– Ρούχα/Υφάσματα

Παρόμοια άρθρα

Back to top button