Διανομή τροφίμων στο πλαίσιο Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑ

Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, όπως ενημερώνει δελτίο τύπου από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, ο οποίος δήλωσε πως η περιφέρεια φροντίζει για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, που εντείνονται εν μέσω πανδημίας και εξασφάλισε χρηματοδότηση μέχρι το 2023».

Περαιτέρω στο δελτίο τύπου:

Συνεχίζεται η διαδικασία της 2ης φάσης του προγράμματος διανομής τροφίμων και άλλων ειδών βασικής υλικής συνδρομής, σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και κατοικούν στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

Με σκοπό τη στήριξη των αδύναμων συνανθρώπων μας, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους Δήμους, συνεχίζει την παροχή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, και μάλιστα εξασφάλισε τη συνέχισή του ως το 2023.

Η διανομή γίνεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), υπό το συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής με τη συνεργασία των Δήμων της περιοχής.

Σε δήμους της Δυτικής Αττικής ξεκίνησε ήδη η διανομή που γίνεται με την ευθύνη των δήμων, με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά του covid-19. Τα σημεία διανομής των προϊόντων έχουν οριστεί από τους Δήμους εταίρους σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες τους.

Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται από τις υπηρεσίες του κάθε Δήμου για την ώρα και τον τόπο παράδοσης των τροφίμων και άλλων ειδών βασικής υλικής συνδρομής.

Η διανομή θα ολοκληρωθεί έως τις 23 Δεκεμβρίου στους Δήμους Ελευσίνας, Φυλής, Μεγαρέων, Ασπροπύργου, και Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε ότι:

«Φροντίζουμε για τους συνανθρώπους μας και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη φάση της πανδημίας. Με την συνεργασία των Δήμων, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει αυτό το πολύ ουσιαστικό έργο, εξασφαλίζοντας τη συνέχισή του ως το 2023. Προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος και εργαζόμαστε καθημερινά για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε μαζί τις δυσκολίες».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button