Το μήνυμα του Γρ. Σταμούλη για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει: Η 5η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού, με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το 1985. Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, απηύθυνε το παρακάτω μήνυμα:

«Η σημερινή επέτειος είναι, όπως κάθε χρόνο, μια μοναδική ευκαιρία τιμήσουμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους εθελοντές. Από τους περίφημους διεθνείς οργανισμούς “Ερυθρός Σταυρός” και “Γιατροί Χωρίς Σύνορα”, μέχρι τον ανώνυμο πολίτη που βοηθάει στη διάσωση ενός αδέσποτου, η προσφορά των εθελοντών ήταν ανέκαθεν -και παραμένει- ένα παράδειγμα πολιτισμού. Ο εθελοντισμός, πέρα από την καταλυτική πρακτική του πλευρά, προάγει το ανθρώπινο πνεύμα, μέσω της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας και, εν τέλει, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όπως θα έλεγε και ο ΟΗΕ, οι εθελοντές θέλουν να βελτιώσουν τον κόσμο που ζούμε. Αυτή η ανιδιοτελής προσφορά είναι κάτι που εξυψώνει το σύνολο έναντι του ατόμου και είναι πέρα και πάνω από οποιαδήποτε φιλανθρωπία, αφού ο εθελοντής δεν προσφέρει το περίσσευμά του αλλά το εκάστοτε καλύτερο ή απαραίτητο. Χαίρομαι περισσότερο σκεπτόμενος οτι, εμείς οι Έλληνες, έχουμε τον εθελοντισμό “στο αίμα μας”. Από τον Ξένιο Δία μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέχρι τις πλημμύρες και πυρκαγιές των τελευταίων ετών, ξέρουμε να προσφέρουμε με αυταπάρνηση, κάθε φορά που η ανάγκη το απαιτεί.

Θέλω ξεχωριστά να εκφράσω, τόσο προσωπικά όσο και σαν Δήμαρχος Μεγαρέων, την ευγνωμοσύνη και την ιδιαίτερη εκτίμησή μου στους εθελοντές του Δήμου μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορώ να πω, στον ΑΟ Κούρος, στο Σώμα Έρευνας και Διάσωσης, στην Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών, στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, στον Ερυθρό Σταυρό, αλλά και σε όλους τους Δημότες που συμπαραστέκονται και προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο ποικιλοτρόπως και αφιλοκερδώς, μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών, με την πανδημία και την πολυετή οικονομική κρίση».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button