Την Κυριακή 25/08 η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μεγαρέων

Την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 11:15, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των τοπικών συμβουλίων Μεγάρων, Νέας Περάμου και Κινέτας, όπως αναδείχθηκαν από τις εκλογές του Μαΐου 2019.

Δείτε τη σύσταση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων 2019-2023. Η θητεία των εκλεγμένων μελών του δημοτικού συμβουλίου θα είναι από την 1 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2023.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Μεγάρων.

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 52 του Νόμου 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 40 του «Κλεισθένη» ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κοινότητας, πριν από την ημέρα εγκατάστασης και ανάληψης των καθηκόντων τους (1η Σεπτεμβρίου 2019) δίνουν τον ακόλουθο όρκο:

«Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην Πατρίδα,να υπακούω στο Σύνταγμα και στους Νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου.»

Έτσι λοιπόν με απόφαση του εκλεγέντος Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη η ορκωμοσία του Δημάρχου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων Μεγάρων, Νέας Περάμου και Κινέτας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγάρων την Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019, ώρα 11:15.

Οι πολίτες του Δήμου Μεγαρέων με την κυρίαρχη ψήφο τους στις 26 Μαΐου 2019 επέλεξαν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων Μεγάρων, Νέας Περάμου και Κινέτας και την επομένη Κυριακή 2 Ιουλίου  έδωσαν πανηγυρικά νέα εντολή της Διοίκησης και διαχείρισης του Δήμου Μεγαρέων στον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια από 1ης Σεπτεμβρίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2023.

Είναι γνωστό ότι σύμφωνα με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που ίσχυσε για πρώτη φορά στις Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 εξελέγησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι εξής:

Φυλακτός Κωνσταντίνος, Κορώσης Σπύρος, Ρήγα Γιάννα, Ρήγα Ελένη, Φωτίου Σταύρος του Κων/νου, Καλλιπόζης Ιωάννης, Καράμπελας Κώστας, Πολυχρόνης Ιερόθεος, Φωτίου Σταύρος του Νικολάου, Δήμας Ιωάννης Σπύρος Τσιούνης, Μαρινάκης Ιωάννης, Κουμπέτσος Γεώργιος, Κεφαλόπουλος Θωμάς, Στρατούρης Γεώργιος, Καλλιάς Αναστάσιος, Κοροβέση Αδαμαντία, Παρασκευάς Παναγιώτης, Μπερδελής Γεώργιος, Μαργέτης Παναγιώτης, Μήτσος Θεόδωρος, Φρυγανάς Στυλιανός, Γεωργακής Δημήτριος, Πομώνης Ιωάννης, Βαρελάς Κλεάνθης, Δάλλας Δημήτριος, Λουκά Κατερίνα, Λέλης Μελέτιος, Σπύρος Νικολάου, Μπαμπαλού Αικατερίνη, Χοροζάνης Αντώνιος, Μακρυγιάννης Άγγελος και Γκίνης Χρήστος

Στο Τοπικό Συμβούλιο Μεγάρων εξελέγησαν:

Γκοσδή Χρυσή, Σάλτα Ασπασία, Σακερλή Ειρήνη, Κρητικού Καλλιόπη, Κατσούλης Χαράλαμπος, Τσίγκρη Ελένη, Κακαγής Δημήτριος, Κουντεμάνης Σπυρίδων, Μπουραζέρης Κωνσταντίνος, Μέξια Ελένη, Αιγινίτης Σπυρίδων

Στο Τοπικό Συμβούλιο Νέας Περάμου εξελέγησαν:

Σεβαστής Ιωάννης, Φραγκούλη Μαρία – Παρασκευή, Ψωμιάδης Ιωάννης, Τσεγκέλη – Μουντάκη Ευφροσύνη, Πολιτάκου Κωνσταντίνα, Βάγιας Παναγιώτης, Γκόγκα Βασιλική

Στο Τοπικό Συμβούλιο Κινέτας εξελέγησαν:

Μπαλτσιώτη Αλεξάνδρα, Καλκαντζάκου Νικολέττα, Τελάκης Παύλος, Φάντης Ιωάννης,  Κάππος Γεώργιος

Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα γίνουν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Μεγαρέων για την ανάδειξη νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Πρόσκληση του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη

Μετά την επικύρωση της εκλογής και την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών, σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 596/2019 και 611/2019 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Μεγαρέων (οδός Χρ. Μωραϊτου & Γ. Μαυρουκάκη – Μέγαρα) στις 25 Αυγούστου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:15 ώστε σε δημόσια συνεδρίαση, να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 52 του Ν. 3852/2010 ορκωμοσία.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button