Θλίψη στον ελληνικό Στίβο και στον Ασπρόπυργο – Πέθανε ο Κώστας Ηλίας

Ο Κώστας Ηλίας άφησε το στίγμα του στον ΑΟ Μεγάρων

Την Τετάρτη 17 Απριλίου έφυγε από τη ζωή ο προπονητής του στίβου Κώστας Ηλίας, σε ηλικία μόλις 56 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη την γεννέτειρα του τον Ασπρόπυργο, αλλά και πολλούς αθλητές που είχε προπονήσει στη Δυτική Αττική.

Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, έφυγε την Τετάρτη (17/4) από τη ζωή σε ηλικία μόλις 56 ετών.

Ο Κώστας Ηλίας πρόσφερε για πολλές δεκαετίες τις υπηρεσίες του στον χώρο του στίβου. Η Δυτική Αττική ήταν η βάση του ξεκινώντας το 1984 στον ΓΣ Ασπροπύργου, σωματείο στο οποίο ήταν ιδρυτικό μέλος. Το όνομα του ωστόσο συνδέθηκε κυρίως με αυτό του ΑΟ Μεγάρων, σωματείο στο οποίο δούλεψε για πολλά χρόνια και ανέδειξε δεκάδες αθλητές που ξεχώρισαν σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και στις εθνικές ομάδες.

Η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, ήρθε το 2018 όταν η αθλήτρια του Μαρία Μπελιμπασάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Βερολίνο.

Στα χρόνια που εργάστηκε τόσο στον ΑΟ Μεγάρων όσο και ως Ομοσπονδιακός τεχνικός γύμνασε – πέραν της Μπελιμπασάκη – δεκάδες αθλητές και αθλήτριες όπως ο Ανδρεάς Πανταζής, η Βασιλική Ταχταρά, η Κορίνα Πολίτη, η Άννα Κιάφα, ο Ιερόθεος Δρίτσας, ο Παναγιώτης Τριβυζάς, η Κατερίνα Δαλάκα, η Άρτεμις Αναστασίου και πολλοί άλλοι, ενώ υπήρξε και υπεύθυνος προπονητής στις ομάδες σκυταλοδρομίας.

Σε σχετική ανακοίνωση στο Facebooκ ο ΑΟ Μεγάρων: «Σήμερα έφυγε από κοντά μας ξαφνικά ο επί χρόνια προπονητής του συλλόγου μας, ο φίλος μας ο άνθρωπός μας ο Κώστας Ηλίας.
Από τα χέρια του έχουν περάσει πολλοί πρωταθλητές του ΑΟ Μεγάρων, ο Μάκης Στεργιούλης, ο Ανδρέας Πανταζής, η Βασιλική Ταχταρά, ο Άρης Δρίτσας, η Μαρία Μανέτα, η Αλεξιάνα Πάνου, ο Αντώνης Αλεξανδρίδης, ο Θάνος Γκουζιώτης, ο Νίκος Παπαγιάννης, ο Γιάννης Φασούλας και πολλοι άλλοι αθλητές και αθλήτριες. Ακόμα και τώρα που ήταν ομοσπονδιακός προπονητής ερχόταν στα Μέγαρα και επέβλεπε τους νέους αθλητές και αθλήτριες όπως την Μαρία Βαρελά, την Κωνσταντίνα Παπαγιάννη και άλλα νέα παιδιά. Συνεργαζόταν και έδινε συμβουλές στην προπονήτρια μας Πένυ Γρίβα και πάντα είχε αμείωτο ενδιαφέρον για την πορεία των παιδιών του συλλόγου μας.
Κώστα θα σε θυμόμαστε πάντα.»

Τέλος, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ: «Η απώλεια του σκορπά θλίψη στην οικογένεια του στίβου, στους οικείους του και στους αθλητές και στις αθλήτριες του.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κα Σοφία Σακοράφα, και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τη βαθιά τους λύπη για το ξαφνικό συμβάν και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια, στην οικογένεια και στους οικείους του».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button