Θέσεις Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων για την Τουριστική Ανάπτυξη των Μεγάρων

Αξιότιμοι κ. Πρόεδρε, κ. Δήμαρχε & κ. κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι.

 

  • Διεύρυνση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης με τους επαγγελματίες του τουρισμού στα Μέγαρα και στην Νέα Πέραμος (τουριστικά γραφεία και καταλύματα), τακτικές συνεδριάσεις της επιτροπής, όπως και αξιοποίηση της Μελέτης Τουριστικής Ανάπτυξης που εκπονήθηκε επί δημοτικής διοίκησης κ. Στρατιώτη.
  • Εφαρμογή ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη της πόλεως μας αλλά και βραχυπρόθεσμοι στόχοι που ανά έτος θα υλοποιούνται.
  • Το αρνητικό είναι ότι τα Μέγαρα σε σχέση με την Νέα Πέραμο και την Κινέττα είναι πολύ πίσω στον τομέα αυτό. Το θετικό είναι ότι επειδή δεν υπάρχει κάτι μπορεί να γίνει μία σωστή και βιώσιμη σχεδίαση που θα δώσει νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στον τόπο μας αρκεί να έχουμε σχεδιάσει σωστά το που θα δοθεί η κάθε άδεια τουριστικής δράσης.
  • Να προβλεφτεί από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, εάν δεν υπάρχει δαπάνη στον προϋπολογισμό, για την ενίσχυση δράσεων τουριστικής ανάπτυξης στο δήμο μας και να αναζητηθούν προγράμματα ΕΣΠΑ – ΣΕΣ για την τουριστική ανάπτυξη.

 

Ο σύλλογος μας είναι και θα είναι πάντα αρωγός σε όποια προσπάθεια γίνει στον δήμο μας για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button