Θεατρική Παράσταση «Ποια Ελένη» από το 2ο ΓΕΛ Μεγάρων

Η θεατρική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Μεγάρων γεμάτη κέφι για δημιουργία ανεβάζει την Θεατρική Παράσταση «Ποια Ελένη» στο πλαίσιο του σχολικού πολιτιστικού προγράμματος.
Οι παραστάσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 4 Μαΐου και θα συνεχιστούν έως την Τετάρτη 8 Μαΐου στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

ΥΠΟΘΕΣΗ:Μια δασκάλα, μιλά στους μαθητές της για τον Τρωικό Πόλεμο και αμφισβητεί την ομορφιά της Ελένης του μύθου. Θεωρεί την ομορφιά και την ασχήμια κατ’ εξοχήν υποκειμενική υπόθεση κι έτσι ο γνωστός μύθος «μεταλλάσσεται». Η ιστορία ξεκινά με τις τρεις θεές, την Ήρα, την Αθηνά και την Αφροδίτη να καβγαδίζουν για το ποια είναι η ομορφότερη. Ο Πάρης δίνει το μήλο στην Αφροδίτη και εκείνη του υπόσχεται σαν αντάλλαγμα την ωραία Ελένη.  Η Ήρα εκνευρίζεται με την επιλογή του Πάρη και για να τον εκδικηθεί… αντικαθιστά την Ωραία Ελένη με την άσχημη ξαδέρφη της, Πευκίδα. Ανάμεσα σε μαλλιοτραβήγματα θεών, ερωτικά παρατράγουδα και παραστρατήματα θνητών, ανίερες συμμαχίες θα αποκατασταθεί το όνομα της ταλαίπωρης Πεύκιδας σε μια παράσταση αφιέρωμα, τραγωδία και παρωδία!

Σκηνοθεσία: Κώστας Ακριβός

Υπεύθυνες Καθηγήτριες του Πολιτιστικού Προγράμματος: Κραβαρίτη Ευγενία, Ροζάκη Χριστιάνα, Σάλτα Αφροδίτη

Χορογραφίες: Ολυμπία Μπεναρδή

Σχεδιασμός Φωτισμών: Κρεμμύδας Σπύρος

 

Παίζουν οι:
Αλεξίου Νικόλας, Βαρελά Μαρία Γεωργία, Γκοσδή Μαρία, Δέδες Ανδρέας, Δέδε Αθηνά, Δημητριάδης Άγγελος, Δομβρογιάννης Σταμάτης, Καρατσόλη Μαρία, Κατσάνα Βέρα, Κέλλη Βασιλική, Κουφή Μαριάννα, Κώτσο Αθηνά, Λαγός Γιάννης, Λαγού Έλλη, Λαγού Ευαγγελία, Λάγιου Δήμητρα, Μαγγανά Μαρία, Μανίκας Απόστολος, Μαργέτη Μαρία, Μέξια Ευαγγελία, Μουρτζούκος Γιώργος, Μπεθάνης Δημήτρης, Μπράχο Άντζελα, Μωραΐτης Παναγιώτης, Νούρτσε Αγγελική, Οικονόμου Ανδρέας, Παπαγιάννη Ναταλία, Παπαθανασίου Γεωργία, Παπαλουκάς Λουκάς, Περαματζής Βασίλης, Σιδέρη Βίκυ, Σπερδέγια Ιωάννα, Στεργίου Ανδρέας, Στεργίου Θάλεια, Ταμπάκου Δωροθέα, Τσικαλά Αφροδίτη, Τσολάκου Ειρήνη, Χαμακιώτη Δήμητρα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button