Έκθεση χαρακτικής Συλλογής Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή στο 4ο Print Fest

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Print Fest (Φεστιβάλ Χαρακτικής) Αθηνών, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η έκθεση χαρακτικής της Συλλογής Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή, με θέμα «Αρχιπέλαγος».

Η έκθεση περιλαμβάνει πενήντα μοναδικά έργα διακεκριμένων Ελλήνων χαρακτών απ’ τις αρχές του 20στού αιώνα έως σήμερα, με θέμα το Αιγαίο. Το Αιγαίο του νόστου, το Αιγαίο σαν κοιτίδα πολιτισμού, το Αιγαίο σαν θάλασσα ειρήνης.
Παράλληλα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά εκτίθενται και έργα Κυπρίων και Ινδών χαρακτών, καθώς και έργα των χαρακτών Νίκου Δεσεκόπουλου και Αλεξάνδρας Τσιτσιντά.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους οι καθηγητές Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννης Γουρζής, Μιχάλης Αρφαράς, Μαίρη Σχοινά, Φλωρεντία Οικονομίδου, οι γκαλερίστες Γιάννα Γραμματοπούλου, Αγγελική Αντωνοπούλου, Μανώλης Κανακάκης και Χριστίνα Ανδρουλιδάκη, οι συλλέκτες Γιάννης Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Ριζόπουλος, οι χαράκτες Μιμή Πετροπούλου, Γιάννης Στεφανάκις, Νίκος Σταυρακαντωνάκης, Γιάννης Μονογιός, Αναστασία Κωνσταντάκου, Πόπη Ζωΐδη, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών Φλωράνς Χρηστάκη, η Μαριάννα Κατράκη, κόρη της αείμνηστης χαράκτριας Βάσως Κατράκη, ο ιστορικός τέχνης Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παυλόπουλος, οι συμπολίτες μας Βασίλης Παπανούσης, Γιάννης και Τάσος Κουρσόπουλος, η Διευθύντρια του Νοσοκομείου “Μεταξά” Σπυριδούλα Μπερδελή, η Διευθύντρια Ν.Υ. του Θριασίου Ελένη Ρόκα και πολλοί άλλοι.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Οκτωβρίου και στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 11:30 ξεναγήσεις, και στη συνέχεια και ώρα 13:00 σεμινάρια χαρακτικής από τον χαράκτη Νίκο Δεσεκόπουλο.

Η Επιμελήτρια της έκθεσης Πόλλυ Σάλτα-Κολλιαλή

Με το ζεύγος Νικήτα Δεσποτίδη και Μαριάννας Κατράκη
Mε τον πρώην Πρόεδρο της ΕΕΧ , χαράκτη κ. Νίκο Δεσεκόπουλο
Η γκαλερίστα κ. Γιάννα Γραμματοπούλου με την Πόλλυ και Αμαλία Κολλιαλή
Οι χαράκτες κ. Νίκος Σταυρακαντωνάκης & Γιάννης Γουρζής μετά της συζύγου του Φανής με τις κ.Πόλλυ και Γεωργία Κολλιαλή
Οι κ. Πόλλυ και Ειρήνη Κολλιαλή με την καθηγήτρια Χαρακτικής της ΑΣΚΤ κ. Μαίρη Σχοινά
Οι Βασ. Παπανούσης, Γ. Μονογιός, Ν.Σταυρακαντωνάκης, Φλωράνς Χρηστάκη, Π.Κολλιαλή, Αν.Κωνσταντάκου, Γ.Στεφανάκις κι οι γκαλερίστες Α.Αντωνοπούλου και Χ.Ανδρουλιδάκη
Η χαράκτρια Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, ο Καθηγητής Χαρακτικής ΑΣΚΤ Μιχάλης Αρφαράς κι ο χαράκτης Νίκος Σταυρακαντωνάκης με την Γεωργία Κολλιαλή
Η κ.Ελένη Ρόκα και η κ. Σπυριδούλα Μπερδελή
Η κ. Πόλλυ Κολλιαλή
Η Αμαλία Κολλιαλή με τους κ. Τάσο και Γιάννη Κουρσόπουλο
Η γκαλερίστα κ. Χριστίνα Ανδρουλιδάκη δεξιά, με φίλη της

Παρόμοια άρθρα

Back to top button