Τελική ευθεία για το «άνοιγμα» του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

Δημοσιεύθηκε σήμερα η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος δύο ιατρών στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, με καθεστώς έκδοσης απόδειξης παροχής υπηρεσιών. για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Η εξέλιξη αυτή ακολούθησε την από 25-11-2019 Εγκριτική Απόφαση του Υφυπουργού Υγείας με θέμα: «Έγκριση συνεργασίας των Κ.Υ. Μεγάρων με ιατρούς, με καθεστώς έκδοσης απόδειξης παροχής υπηρεσιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ανταποκριθεί ένας γενικός ιατρός ακόμη, το Κέντρο Υγείας μπορεί να επανέλθει σε καθεστώς 24ωρης λειτουργίας από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Ο Βουλευτής Δυτ. Αττικής κ. Γιώργος Κώτσηρας είχε δηλώσει σε ανάρτησή του κατά την συζήτηση του νόμου 4633/2019 το εξής:

“Σημαντική νομοθετική εξέλιξη για το ΚΥ Μεγάρων-Ανοίγει ο δρόμος για την πληρέστερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Ενσωματώθηκε μέσω τροπολογίας στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας η πρόταση μου για τροποποίηση του άρθρου 41 ν4058/2012. Ανοίγει με αυτόν τον τρόπο πλέον ένας σαφής νομικός δρόμος ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει πάλι πλήρως το Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος διότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανταποκρίθηκε στην πρόταση μου παρέχοντας μια νομική δίοδο στην ΥΠΕ για να επανδρώσει το ΚΥ Μεγάρων.”

Παρόμοια άρθρα

Back to top button