Γρ. Σταμούλης: «Να ενισχυθούν και οι πληγέντες δευτερευουσών κατοικιών»

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ζητεί από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών την ενίσχυση των πληγέντων ιδιοκτητών της Κινέτας από την κακοκαιρία «Γηρυόνης» και για τις δευτερεύουσες κατοικίες.

Δείτε το δελτίο τύπου:

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης με κατεπείγον έγγραφό του (αριθμ. Πρωτ: 22940/3.12.19) προς τους συναρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης, Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και Οικονομικών κ. Σταϊκούρα με κοινοποίηση στους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο ζητεί να ενεργήσουν τα δέοντα έτσι ώστε να εγκριθεί η οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από την τελευταία θεομηνία και για ζημιές που έχουν υποστεί και οι δευτερεύουσες κατοικίες.

Στο έγγραφο αυτό ο κ. Σταμούλης αναφέρει:
«Σας γνωρίζουμε, ότι μετά την καταστροφική κακοκαιρία «Γηρυόνης», που έπληξε στις 25 Νοεμβρίου 2019, την περιοχή της Κινέτας, πάρα πολλές κατοικίες υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημιές.

Από τις παραπάνω κατοικίες αρκετές είναι μεν δευτερεύουσες, αλλά δεν παύει να αποτελούν ένα περιουσιακό στοιχείο των πολιτών, που έχει καλύψει και συνεχίζει να καλύπτει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τα όργανα της πολιτείας και το οποίο μετά την θεομηνία έχει επιφέρει οικονομική βλάβη στον ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα, όμως με την ΚΥΑ Υπ’ Αριθ. 33862/16-5-2019, προβλέπεται να δίδονται οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές μόνο για την κύρια κατοικία.

Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε, όπως γίνουν οι δέουσες ενέργειες, προκειμένου να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους οικονομικής ενίσχυσης μετά από φυσικές καταστροφές και οι πληγέντες ιδιοκτήτες δευτερευουσών κατοικιών.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button