Κατάλληλες & ακατάλληλες παραλίες για κολύμβηση στη Δυτ. Αττική [2017]

Το ΠAKOE (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών), προχώρησε για 38η χρονιά φέτος, σε δειγματοληψία υδάτων σε 163 παραλίες της Αττικής και των γειτονικών νομών από τις 16 έως τις 24 Μαΐου 2017.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, το ποσοστό των ακτών που κρίνονται ακατάλληλες για κολύμβηση γιατί δεν πληρούν τα πρότυπα για την ποιότητα των υδάτων στην Δυτική Αττική: από το Πέραμα έως την Κόρινθο ανέρχεται σε 45,45%.

Στις συγκεκριμένες παραλίες αναμένεται να αναρτηθούν πινακίδες που θα αναγράφουν «Απαγορεύεται η κολύμβηση».

Οι παράμετροι που εξετάστηκαν στην έρευνα του ΠΑΚΟΕ είναι οι εξής:

  • Κολοβακτηρίδια
  • Εντερόκοκκοι
  • Ε-Coli
  • Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα, θολότητα).

Στην τελευταία στήλη του παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις κατάλληλες (Κ) και ακατάλληλες (Α) για κολύμβηση παραλίες από το Πέραμα έως την Κόρινθο.

Σημειώνουμε πως τα προηγούμενα χρόνια έχουν αμφισβητηθεί τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΠΑΚΟΕ με ανακοινώσεις από τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου και από την Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέττας. Οι μετρήσεις παρουσίαζαν και κάποιες διαφορές σε σχέση με τις μετρήσεις του ΥΠΕΚΑ.
Επιπλέον εδώ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των μετρήσεων της Δ/νσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σύμφωνα με τα οποία οι παραλίες Κινέττας, Αλεποχωρίου, Ψάθας και Περάματος είναι καθαρές και κατάλληλες για κολύμβηση:

Αποτελέσματα Μετρήσεων-Μάιος 2017

Η παραλία της Βαρέας για άλλη μία χρονιά δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των περιοχών που έγιναν μετρήσεις.

Update: 24/6/2017, 15:42 : Υπόνοιες για ύποπτες πρακτικές, ευρήματα που πάσχουν από αοριστία, δεν επιβεβαιώνεται η συνεργασία με το ΕΜΠ, εξώδικα από δημάρχους και καταγγελίες πως “δημιουργούν θέματα εκ του μη όντος”, συνοδεύουν τα αποτελέσματα μετρήσεων του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών που χαρακτήρισε ως ακατάλληλες κάποιες παραλίες του δήμου Μεγαρέων.

Διαβάστε επίσης παλαιότερα άρθρα μας σχετικά με το θέμα:

Παρόμοια άρθρα

Back to top button